• Camere Live link="camereLive"
 • Oamenii deltei vă invită la Sărbătoarea Borșului de Pește

  0 Shares

  Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit și pescaturism, fiind printre cele mai ofertante zone turistice din Delta Dunării.

  Turiștii sunt întâmpinați cu fiecare ocazie, cu ospitalitate de localnici și operatorii din turism, îmbiați cu produsele gastronomice locale, precum și cu vizitarea canalelor și lacurilor din Deltă, iar cazarea este asigurată în pensiuni și hoteluri de la o margaretă la 5 stele. Oferta de vizitare este una deosebită și ce poate fi mai frumoasă decât o călătorie cu caiacul sau o vizitare lentă, cu șalupa,  pe canalele și lacurile din jur.  Și tot în zonă mai poți merge la dunele de nisip sau în  pădurea Caraorman cu al său Stejar Îngenunchiat și cu Masa Tăcerii.

   

  Delta Dunării

  Da, nu este o greșeală de geografie, Caraorman are propria Masă a Tăcerii. Comuna Crișan mai este cunoscută și pentru faptul că de aici provin, nu mai puțin de 24 de medaliați olimpici, mondiali și europeni la caiac-canoe, fiind singura comună din România, din care au plecat atât de mulți campioni, printre care și marele campion Ivan Patzaichin.

  sursa foto- Mircea Baciu

  Și dacă nu te-am convins să dai o fugă până la Crișan, te anunț că în perioada 10 – 11 septembrie este organizată Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării.

  Ciorbă de pește
  Ciorbă de pește

  În cele două zile ale Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit pentru turiștii care decid să viziteze zona turistică Crișan și numeroase momente artistice susținute de grupurile foclorice aparținând etniilor care conviețuiesc în Delta Dunării.

  Sărbătoarea Borșului de Pește

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit