• Camere Live link="camereLive"
 • Turismul mondial a dat semne de revenire graţie campaniilor de vaccinare şi relaxării restricţiilor de călătorie

  0 Shares

  Potrivit celor mai recente date anunțate de  Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), 54 de milioane de turişti internaţionali au fost înregistraţi la nivel mondial în luna iulie 2021, cea mai mare cifră înregistrată după luna aprilie 2020, când a debutat criza sanitară, dar cu toate acestea cu 67% sub cifra înregistrată în luna iulie 2019. Comparativ, în luna iulie a anului trecut au fost înregistraţi 34 de milioane de turişti internaţionali iar în luna iulie 2019 o cifră de 164 de milioane de turişti internaţionali, anunță și Agerpres.

  Europa a înregistrat un minus de 77%

  În primele şapte luni ale acestui an, regiunea Asia-Pacific a înregistrat cea mai gravă scădere a numărului de călători internaţionali comparativ cu 2019 (minus 95%), urmată de Orientul Mijlociu (minus 82%), Europa şi Africa (ambele cu un minus de 77%).  „Relaxarea restricţiilor de călătorie pentru călătorii vaccinaţi, cumulată cu progresele înregistrate în campania de vaccinare, au contribuit la îmbunătăţirea încrederii consumatorilor şi restabilirea graduală a condiţiilor sigure de mobilitate în Europa şi alte părţi ale lumii. În schimb, multe destinaţii din Asia rămân închise pentru călătorii non-esenţiale”, subliniază UNWTO.

  Priveliștea spre Civitavecchia
  Priveliștea spre Civitavecchia

  Doar unele mici insule din Caraibe, Africa şi Asia Pacific, precum şi un număr foarte mic de destinaţii europene au înregistrat în lunile iunie şi iulie un număr de sosiri de turişti comparabil şi, în unele cazuri, chiar mai mare decât nivelul de dinainte pandemiei. „Cu toate acestea, 2021 continuă să fie un an dificil pentru turismul mondial, în condiţiile în care în perioada ianuarie-iulie 2019 sosirile internaţionale sunt cu 80% sub nivelul din perioada similară a anului 2019„, adaugă organizaţia internaţională.

  Separat, Spania, care înaintea pandemiei era a doua destinaţie turistică mondială, a anunţat luni că în primele opt luni ale acestui an a primit 15 milioane de turişti internaţionali, cu 4,2% mai puţini decât în aceiaşi perioadă a lui 2020 (15,7 milioane). Aceste cifre pun sub semnul întrebării obiectivul guvernului de la Madrid care pentru acest an vrea să primească 45 de milioane de turişti, adică aproximativ jumătate din cifra pentru anul 2019. „Există în mod clar o cerere solidă pentru turism internaţional. Cu toate acestea, adevărata relansare a turismului şi a beneficiilor pe care le aduce, se lasă aşteptată, din cauza lipsei de coerenţă a regulilor şi a ratelor inegale de vaccinare, care continuă să afecteze încrederea în călătorii”, a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

  Cu privire la perspectivele pentru perioada următoare, UNWTO mizează pe o redresare a turismului mondial în 2022 dar crede că sectorul nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei mai repede de 2023 sau 2024.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.