• Camere Live link="camereLive"
 • Cum mi-am petrecut o zi întreagă în vama Malko Tarnovo, iar MAE a uitat de mii de români

  Vama Bulgaria
  0 Shares

  17.51 ora locală. Vama Malko Tarnovo. Scriu aceste rânduri chiar din vama vecinilor bulgari.

  Vama Bulgaria
  Vama Malko Tarnovo (Bulgaria - Turcia)

  Au trecut deja șase ore de când tot aștept să ajungem pe teritoriul Turciei, dar parcă cineva a stabilit să pierd toată ziua de sâmbătă aproape de linia de frontieră și totuși foarte departe de aceasta.  Probabil ca mii de români, am decis, alături de mai mulți prieteni, să plecăm la Istanbul pentru vacanța de 1 Decembrie. Cum tot plecam patru, am decis să călătorim cu o mașină și astfel economiseam o sumă frumoasă pentru shopping. Patru bilete de avion ar fi costat minim 400 de euro dus/întors de la Constanța la Istanbul, iar costul pentru combustibil/taxe autostradă/rovignetă a fost estimat la maximum 150 de euro. Până să ajungem în apropiere de vama Malko Tarnovo, mai aveam puțin și puneam pariu că nu vom zăbovi mai mult de jumătate de oră la graniță. Vameșii turci au ținut însă să-mi demonstreze că nu este așa.

  Coada la ora 12.00

  La 2,5 kilometri de vamă, încă pe teritoriul Bulgariei, am văzut avariile pornite de ultima mașină aflată într-o coadă al cărei început nu-l puteai observa. În doar câteva minute, în spatele nostru șirul a continuat să crească în lungime. Ca o glumă proastă, google maps ne arăta că nu este aglomerat pe următorii kilometri și că vom trece de vamă în 16 minute. Dar, gluma s-a îngroșat când am observat că după cele 16 minute nu ne-am mișcat nici măcar un milimetru. Iar minutele au tot continuat să se scurgă până când am făcut 20 de metri, în aproape o oră. Și așa a trecut și prânzul, soarele a început să apună și s-a făcut ora 17.51 și noi tot nu am ajuns în vama la turci.

  “Tati, oare trecem și noi vreodată”

  268 de mașini. Atâtea au numărat doi copii alături de tatăl lor. Autoturisme aflate în fața mașinii lor, aflată la kilometrii distanță de punctul de trecere a frontierei. Fata de doar câțiva ani se temea că nu va mai ajunge la Istanbul, acolo unde urma să petreacă ziua de sâmbătă. Și-au petrecut-o în vamă, la fel ca noi.

  Harta google maps la 15.58. La trei ore distanță. noi tot nu am parcurs traseul
  Harta google maps la 15.58. La trei ore distanță. noi tot nu am parcurs traseul

  Și acum să ajungem și la lucruri mai serioase. Mulți români și-au pierdut răbdarea și au început să filmeze, să posteze pe rețelele sociale și să sune la Ambasada și Consulatul României din Bulgaria. Nu s-a rezolvat nimic! Nici măcar o alertă pe site-ul MAE prin care românii să fie avertizați de orele de așteptare. Am răsfoit tot site-ul și nu am găsit vreo informație!

  Am terminat de scris acest articol la ora locală 18.22, am reușit să trecem de partea bulgărească. Adică am înaintat 10 metri în 31 de minute. Polițiștii bulgari s-au mișcat exemplar. În mai puțin de două minute am trecut de controlul pașapoartelor și mi-am dat seama ca problemele nu pornesc de la ei. Sper să nu fi plătit de pomană noaptea de cazare de sâmbătă spre duminică. Revin cu un update când reușesc să ajung în Turcia!

  PS1 – la ora 20.08 am intrat in vama turcească. Am nimerit fix schimbul de tură :)))) Turcii relaxați, nu se grăbesc! De la intrarea în vama turcească până la control al făcut 25 de minute. Nu am ieșit încă din vamă! 

  PS2- am ajuns la Istanbul la ora 23.30. Cu alte cuvinte, am făcut de la Constanța la Istanbul 18 ore și 30 de minute 🙈

  Poate până când revenim în România, MAE își va informa cetățenii că a fost coadă, acum câteva zile, în vama Malko Tarnovo.

  Distribuie acest articol

  Share on facebook
  Facebook
  Share on whatsapp
  WhatsApp
  Share on linkedin
  LinkedIn
  Share on email
  Email

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit