• Camere Live link="camereLive"
 • Recomandări: pensiuni și conace de poveste, cu ferme, pentru copii

  0 Shares

  Sunt Cătălina, mamă de Tudor, fost jurnalist. După 13 ani de televiziune, am ales să-mi croiesc un alt drum. Știu că va fi unul plin de provocări, cu urcușuri și cu coborâșuri. Dar știu și că voi cunoaște oameni deschiși, faini și cu suflet frumos, gata să scrie, alături de mine, Povestea Mama Verde. Acum vreau să vă port prin diverse județe ale țării pentru a descoperi pensiuni și conace unde puteți merge împreună cu cei mici.

  mamaverde.ro

  Mai întâi, vreau să vă port cu mine prin județul Sibiu, perla Transilvaniei. E una dintre cele mai frumoase zone din țară, mai ales când vine vorba despre vacanțe cu copiii. Lux în mijlocul naturii. Așa poate fi descris, pe scurt, Conacul Maria Theresa, un loc unde aerul nobil se împletește perfect cu peisajele de vis. Pentru copii este un mic Paradis. Locul de joacă e generos, are fermă de animale, iar lebăda Ian, prietetoasă cu cei mici, este vedeta lacului.

  Mâncarea este aleasă pe sprânceană, pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai pretențioși oaspeți care vin în Mărginime.  Veți avea parte de degustări de vinuri alese cu brânzeturi, meniu provincial românesc, cea mai bună ciorbă de hribi cu păstăi, miel la proțap și foc de tabără, la înserat.

  Sursa foto: Conacul Maria Theresa

  Un atenție deosebită e pusă și pe zona de dormit. Cotate cu 5 margarete, casele din lemn vă îmbie la un somn liniștitor, în încăperi mari, cu accente nobile. Prețurile pornesc de la 300 de lei, pe noapte. Locul mai dispune de lac, pentru pescuit, cât și de terenuri de tenis.

  Pensiunea Ghiocelul, Valea Avrigului

  Situată pe Valea Avirgului, Pensiunea Ghiocelul este un ranch impresionant, dotat cu de toate, ideal pentru un concediu cu copiii, bun de pus în bagajul cu amintiri. Micul dejun e bogat în bucate tradiționale făgărășene, toate făcute-n casă, din ingrediente curate și gustoase. Pensiunea dispune de fermă proprie, de unde veti putea mânca pe saturate branză, ouă, lapte și gem. Mai mult, are și păstrăvărie. Pe lângă tobogane, leagăne, trambuline și carusel, cei de la pensiune au un centru de echitație modern, cu cai de rasă și instructori specializați. O drumeție montană, făcută pe cal, vă costă 50 de lei, ora. Un curs de echitație vă scoate din buzunar 100 de lei, iar dacă vreți să vă trimiteți copilul în tabăra de călărie, costul se ridică la 145 de lei, pe zi, cu cazare și cu mese incluse. Mai mult, proprietarii pot închiria doi cai și doi ponei, la domiciliu. Pentru 500 de lei, timp de 2 ore, ei vă asigură transportul animalelor, dar și instructorii de la centru.

  Cazările pornesc de la 180 de lei pe noapte și nu veți regreta timpul petrecut aici. La pensiune există masă de biliard, de ping-pong, trasură, sanie, puteți trage cu arcul sau puteți pescui. În plus, vara, puteți sta cu cortul.

  Pensiunea Poiana Neamtului, Valea Avrigului, Sibiu

  Ce ați zice despre un loc unde să simțiți cu adevărat sălbăticia naturii? La poalele Făgărașilor, înconjurată de păduri dese și umbroase, se înalță o pensiune de poveste.  Poiana Neamțului are o fermă impresionantă de căprioare. Iar Wili, cerbul, este stăpânul. Blând cu copiii, adoră să se joace cu ei, dar și să fie răsfățat cu mult porumb. Turiștii spun că aici se mănâncă cel mai bun păstrăv din zonă. Iar dacă iubiți drumețiile, așezarea pensiunii o face să fie poarta de plecare a majorității traseelor spre crestele munților.

  Pensiunea Natura Family Resort, Porumbacu de Sus, județul Sibiu

  Natura este locul de joacă preferat al copiilor. Iar la Natura Family Resort au parte de ea, din belșug. Atracția principală e microferma de păsări și de iepuri. Mâncarea e de calitate, făcută, în mare parte, cu ingrediente din gradina și sera resortului. Dacă vă plac bunătățile lor, puteți cumpăra de la Dor de Natura produse naturale, cum ar fi dulcețurile ori siropurile din rubarbă. După masă, merită să vizitați și împrejurimile. Cazarea în spațioasele camere pornește de la 240 de lei, pe noapte. Pensiunea vă pune la dispoziție biciclete și triciclete, centru de echitatie, plimbări cu sania/trăsura, dar și drumeții spre fascinantul Transfăgărășan.

   Tot în Porumbacu de Sus e și Pensiunea Ferma Brândușa , căreia merită să-i treceți pragul. Copiii au fermă, piscină și cai numai buni de cutreierat, pe ei, cărările zonei. În plus, pot fi organizate și tabere de o zi, pentru cei mai mari de 6 ani.

  Mai multe ponturi oferite de mamaverde.ro gășești AICI

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral? Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.