• Camere Live link="camereLive"
 • Sfaturi de vacanță: Cum poți să mănânci orice și să slăbești!

  După un curs de psihonutriție și o diplomă de tehnician nutriționist, am învățat câteva trucuri pe care vreau să le împărtășesc cu tine.
  0 Shares

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală  în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit. Iar din acest moment, Funkytravel.ro devine și o platformă unde invit contributori să publice experiențele lor de vacanță, ponturi de călătorii, dar și opinii despre acest sector.

  Sunt Cătălina, mamă de Tudor, fost jurnalist. După 13 ani de televiziune, am ales să-mi croiesc un alt drum. Știu că va fi unul plin de provocări, cu urcușuri și cu coborâșuri. Dar știu și că voi cunoaște oameni deschiși, faini și cu suflet frumos, gata să scrie, alături de mine, Povestea Mama Verde.

  mamaverde.ro
  mamaverde.ro

  Cum poți să mănânci orice și să slăbești, în vacanță

  Pizza, paste, înghețată… Cum poți să mănânci orice și să slăbești, în vacanță? Este întrebarea pe care mi-am pus-o de fiecare dată. Motivul? Am prea puține concedii trecute cu brio de proba cântarului și niciunul cu trup de sirenă, căci, deh, în vacanță simțim că avem voie orice. Iar la mine acel „orice”, la aproape 40 de ani și un copil, se depune! Știu că dietele pe care le țin de o viață sunt o capcană, nu o soluție pe termen lung. Faptul că mă abțin de la a mânca ce poftesc mă fustrează, făcându-mă, în timp, să „scap” la mâncare, iar greutatea mea să fie ca un yoyo, un „sus-jos” nesfârșit al kilogramelor. Dar, după un curs de psihonutriție și o diplomă de tehnician nutriționist, am învățat câteva trucuri pe care vreau să le împărtășesc cu tine.

   

  mamaverde.ro

  Imaginează-ți că ești în Italia, patria celor mai bune pizza, pasta e gelato italiano. Practic, te duci degeaba dacă nu mănânci bunătățile astea de la mama lor, de acasă! Așa că, lasă remușcările și fă-ți toate poftele! O meriți din plin! Ai voie! Fă-o, însă, conștient.

  – vrei paste? Ia-le! Dar alege-le pe cele integrale. Sunt pline de nutrienți și de carbohidrați cu eliberare prelungită. Adică, sațietate îndelungată. Cere-le într-o farfurie mai mică. Vizual, ți se vor părea mai multe decât în realitate și, crede-mă, nu le vei mânca pe toate.
  – ai da orice pentru o carbonara sau o porție de quattro formaggi, dar te macină gândul caloriilor? Dacă poftești la ele ca-n prima lună de sarcină, convinge-ți jumătatea sau pe unul dintre prieteni să-și comande. Apoi, ia de la el un sfert de porție și dă-i la schimb ce ți-ai luat tu – niște paste dietetice, cu mai puține sosuri ori brânzeturi grase.

  Același lucru se aplică la și pizza, și la gnocchi, pe care eu le ador! Evită mezelurile și grăsimile puse în abundență pe ele. Dacă simți că nu te poți abține, folosește varianta „un prieten” pe care ți-am dat-o mai sus.

  Soarele te-a toropit. E vară. E concediu. E timpul potrivit pentru o înghețată!

  Cumpăr-o! Las-o să ți se topească pe buze, să ți le-ndulcească. Alege un sortiment artizanal, care abundă în fructe și e sărac în zahăr. Cere-o la cupă, pentru că acel cornet vine cu un extra de calorii.

  mamaverde.ro

  „Nicio masă fără pește" ar trebui să fie sloganul concediilor, la mare.

  E bun, e proaspăt, e gata să-ți ajungă plin de gust și de nutrienți, în farfurie. Savurează-l, în tihnă, alături de o garnitură de orez ori legume și o salată generoasă, stropită din belșug cu lămâie. Nicole, nepoata mea, a găsit-o, se pare, pe cea mai mare din lume!

  sursa foto: Marian Sterea
  sursa foto: Marian Sterea

  Că tot veni vorba despre lămâi, folosește-le din plin. Sunt o armă prețioasă în lupta cu kilogramele. Vitalizează, regenerează și au calorii negative – adică organismul tău consumă mai multe calorii să le proceseze. Apropos, ai mâncat vreodată paste cu sos de lămâie? Sunt must-have-ul restaurantului de lux Da Paolino, din Capri, și sunt divine!

  mamaverde.ro
  mamaverde.ro

  Umple-ți farfuria cu vârf!

  Un alt truc util mi se pare cel cu umplutul farfuriei. Poate că nu știai, dar mai întâi „mâncăm” cu ochii. Dacă ești la all-inclusive, iar tentațiile sunt la tot pasul, ia-ți o farfurie mică și umple-o cu tot ce-ți poftește inima. Ideea e să pui câte puțin din toate și să alegi un singur fel pe care să-l mănânci până la capăt. O altă „păcăleală” demnă de reținut e că legumele ori salatele trebuie să fie mai generoase decât porțiile de mâncare.

  Dacă iubești deserturile, începe-ți momentul dulce cu o cantitate zdravănă de fructe crude. Gustă o prăjitură cu cât mai puține creme din comerț.

  mamaverde.ro

  Ce bem în concediu?

  Alcoolul e inamicul siluetei. Evită cocktailurile pline de zahăr ori siropuri. Mai potrivit e un pahar cu vin. Iar în locul carbogazoaselor, optează pentru un smoothie vitaminizant și hrănitor.

  Sfat: Profită de timpul liber și mergi cât mai mult pe jos. Instalează-ți pe telefon o aplicație care-ți măsoară pașii și caloriile, ca să știi în ce ape te scalzi, când vine timpul mesei.

  mamaverde.ro