• Camere Live link="camereLive"
 • Prima confirmare cu cifre: prețuri mai mici, turiști mai mulți pe litoral 

  vacante
  0 Shares

  Peste 2 milioane de euro a fost valoarea rezervărilor de vacanțe la mare de Black Friday. Cel mai ieftin sejur cumpărat a fost de 150 de lei, iar cel mai scump de 3600 de euro. 

  64% dintre românii care au de gând să-și rezerve un sejur pe litoralul românesc pentru 2023 susțin că au în vedere alocarea unui buget de 2000 de lei. 30,3% se gândesc să aloce între 1000 și 2000 de lei pe vacanță și  doar 3,6% își propun să acorde un buget de sub 1000 de lei per sejur. Aceste date au fost făcute publice la finalul sezonului estival 2022, mai exact la începutul lunii octombrie, și a fost primul semn că PREȚUL va fi principalul indicator de care turiștii vor ține cont pentru vacanțele viitoare. Iar cifrele sunt valabile la nivel european și vin în contextul în care nimeni nu poate anticipa exact dacă și când va lovi noua criză financiară. 

  Pachetele vândute de Black Friday confirmă sondajul: românii au vânat reduceri, dar la hoteluri care oferă condiții peste bugetul programat pentru vacanțele viitoare

  Potrivit companiei Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, valoarea totală a rezervărilor de sejururi în hotelurile din stațiunile autohtone pentru vara viitoare, făcute în perioada 10-13 noiembrie, depășește 2 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 25% față de campania de Black Friday din 2021. Astfel, în weekendul prelungit de Black Friday, românii au rezervat sejururi la mare pentru sezonul estival 2023 în valoare de peste 2 milioane de euro. 

  Cel mai ieftin pachet achiziționat de Black Friday a fost în valoare de 150 de lei, pachet ce include 3 nopți de cazare la un hotel de 3 stele din stațiunea Eforie Nord, la finalul lunii mai. În schimb, la polul opus, cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a fost de 3.600 de euro (18.145 lei) și include un sejur all inclusive de 7 nopți de cazare în plin sezon pentru șase adulți, într-un apartament la un hotel de 4* în stațiunea Mamaia Nord.

  Pont pentru hotelieri: românii vor continua să urmărească ofertele speciale lansate pe litoral

  Bilanțul de Black Friday pe litoral mai indică faptul că cele mai căutate pachete au fost cele cu servicii all inclusive și că românii au preferat hotelurile mai scumpe, de 3 și 4 stele. Dar, atenție, hoteluri care au oferit reduceri. Al doilea semn care prevestește cum va fi vara lui 2023. Hotelierii care vor crește tarifele vor avea de pierdut….din nou.

  „Cifrele confirmă trendul pe care îl estimăm pentru sezonul estival 2023: românii se vor orienta în special către unitățile de cazare cotate ca fiind bune și foarte bune, iar mulți vor urmări ofertele speciale lansate pentru aceste unități de cazare. Tocmai de aceea, discounturile acordate de Back Friday i-au determinat pe mulți să-și rezerve acum vacanța pentru vara viitoare”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.  

  Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro

  În weekendul prelungit de Black Friday, au fost intervale în care la fiecare șase secunde s-a înregistrat o cerere de rezervare din partea turiștilor dornici să achiziționeze un sejur pe litoralul autohton pentru vara viitoare. A doua sesiune de Black Friday se va derula în intervalul 17-20 noiembrie, iar discountul maxim acordat va fi de 55% față de 60% în prima sesiune. Sejurul poate fi achitat și cu vouchere de vacanță. 

          În ceea ce privește condițiile, turiștii trebuie să aibă în vedere că sumele deja plătite sunt nerambursabile, iar plata trebuie efectuată până cel târziu luni, 21 noiembrie. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit