• Camere Live link="camereLive"
 • Scădere drastică a tarifelor de parcare în Mamaia

  0 Shares

  61.528 de turiști a pierdut destinația Constanța-Mamaia în sezonul estival 2022. O spune sec Institutul Național de Statistică atunci când am interogat perioada mai-august 2021 (număr total de turiști 1.051.358) și aceeași perioadă din 2022 (989.830) Poate că vi se pare mică pierderea de peste 60 de mii de turiști, dar este aproape dublul totalului din luna mai. Și dacă încercăm să transformăm în bani această pierdere și calculăm la o medie de consum de 50 de euro/zi/turist, stabilită chiar de patronate, atunci ne rezultă un minus de 3.076.400 de euro

  Taxa de parcare din Mamaia a fost sperietoarea sezonului 2022

  Au spus-o turiștii în cor, iar mesajul s-a propagat cu o repeziciune demnă de un viral. Oricum, notele de plată din anumite cluburi sau terase deveneau viralele anuale din stațiune, dar mesajul cu parcarea de 10 lei pe oră a devenit noul imn al destinației Constanța-Mamaia. Reacția celor care nu aveau vacanțele plătite nu s-a lăsat mult așteptată. Cererile de cazare în Mamaia s-au prăbușit, iar cele din sudul litoralului s-au dovedit mai multe decât locurile disponibile. A fost primul an în care găseai locuri libere de cazare, în luna august, la hoteluri din Mamaia, cu prețuri mai mici decât în Eforie Nord. 

  Obișnuiesc să folosesc alternative de transport local atunci când vine vorba despre vacanțele pe care le programez, iar autoturismul personal este ultima alternativă. Din păcate, nu este vorba despre planurile de călătorie...

  Continuă să citești

  Săptămâni la rând s-au contrat autoritățile locale cu cei din Mamaia și abia spre finalul sezonului au ajuns la o înțelegere. Târziu, așa cum se observă și în cifrele de la INS.

  Iată noile tarife de parcare din stațiunea Mamaia, ZONA ZERO, pentru sezonul estival 2023

  Consiliul Local Constanța a decis astăzi să modifice Regulamentul Parcărilor și a fost luată și o decizie în cazul zonei ZERO ( Mamaia, dar și centrul orașului, plus Portul Tomis). Dacă în vechiul regulament o oră de parcare ajungea la 10 lei, noul regulament stabilește un tarif de 2 lei pentru o oră (30 de minute gratuite), 30 de lei/24 de ore și 100 de lei/ 7 zile. 

  Dar, atenție! Doar o mică parte din stațiunea Mamaia rămâne ZONA ZERO. Iată lista completă cu parcările aflate în acest segment.

  Zona Zero din stațiunea Mamaia

  Restul stațiunii Mamaia este ZONA 2 potrivit noului regulament - 1 leu/oră sau 50 de lei/ 7 zile

  Dacă pentru zonele indicate mai sus, aflate în apropierea hotelurilor de lux și a cluburilor se plătește 2 lei/oră și 100 de lei/7 zile, în restul stațiunii Mamaia, tarifele sunt la fel ca în mare parte din orașul Constanța.

   

  • 1 leu/oră
  • 50 lei/7 zile

   

  Tarife stațiunea Mamaia, zona 2

  Cei care dețin afaceri în turism au la dispoziție și posibilitatea de a închiria locuri de parcare publice pe care să le ofere turiștilor în baza unui tichet special. 

  Din punctul meu de vedere, parcarea nu poate fi gratis. Nu este nicăieri în lume, mai ales în zonele turistice, iar noile tarife sunt corecte pentru destinația Constanța-Mamaia. Să nu uităm că în extrasezon, parcarea nu se achită în stațiune. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit