• Camere Live link="camereLive"
 • Parcarea în Mamaia cât o noapte de cazare! Iată și alternativele de transport local

  Parcarea în Mamaia Nord costă mai mult decât o şampanie la Loft FUNKY Travel Blog Romania Vacanta Litoralul Romanesc Mamaia.
  0 Shares

  Obișnuiesc să folosesc alternative de transport local atunci când vine vorba despre vacanțele pe care le programez, iar autoturismul personal este ultima alternativă. Din păcate, nu este vorba despre planurile de călătorie pentru România pentru că lipsa transportului interjudețean sau local din multe zone mă împinge să aleg mașina personală. Am făcut această introducere pentru că vreau să vă faceți un calcul foarte clar dacă v-ați programat vacanța în Mamaia și vreți să veniți cu mașina personală. Începând cu 18 iunie, toate parcările publice din stațiunea Mamaia vor fi taxate 24 de ore din 24, iar tarifele sunt cele mai mari din municipiul Constanța.

  Șase zile de parcare în Mamaia costă mai mult decât o noapte de cazare la un hotel de patru stele

  Stațiunea Mamaia este considerată ZONA ZERO din punctul de vedere al tarifelor care vor fi practicate în tot orașul, la fel ca și perimetrul Cazino Constanța, loc preferat de turiști pentru plimbare. Conform recensământului locurilor de parcare din 2015, în stațiune sunt 5939 de locuri de parcare publice, iar spații de cazare peste 30.000 . Cu alte cuvinte este un raport de aproape 1/5, adica un loc de parcare la cinci spații de cazare. Restul de patru –  Dumnezeu cu mila!

  În cazul în care veniți cu mașina în stațiunea Mamaia vă zic din start că ar fi bine să alegeți un spațiu de cazare care vă asigură și un loc de parcare pe perioada vacanței. Altfel veți scoate din buzunar cel puțin 442 de lei pentru șase zile de parcare într-un spațiu public semnalizat aferent. Și acum să explic de am spus cel puțin 442 de lei. Pentru a vă achita parcarea aveți la dispozitie aplicația dedicată pentru parcare (click pe sistemul pe care îl folosiți IOS / ANDROID), varianta SMS și tichete răzuibile.

  Am calculat pornind de la următoarea situație! O familie care alege stațiunea Mamaia pentru un concediu de șase nopți, iar hotelul/vila/apartamentul ales nu pune la dispoziție sau nu mai are disponibil și un loc de parcare pentru autoturism. Am presupus că zilnic această familie folosește mașina 6 ore pentru diverse deplasări, iar restul de 18 ore autoturismul va sta în parcare.

  VARIANTA 1 – PLATA CU CARD PRIN APLICAȚIE

  În cazul în care folosiți aplicația de parcare costurile sunt următoarele.

  • Primele 3 ore – 10 lei ( total)
  • Restul de 108 de ore– 432 de lei

  La acestă oră, în aplicația Primăriei nu ai posibilitatea să achiți o singură dată pentru toate cele 111 de ore. Cu alte cuvinte, nu uitați să vă fixați alarma la telefon inclusiv noaptea ca să achitați parcarea.  

  Panoul informativ cu tarife
  Panoul informativ cu tarife

  Dacă folosiți acest sistem, veți avea de achitat 442 de lei pentru cele șase zile.

  VARIANTA 2 – PLATA PRIN SMS

  • Primele 3 ore – 2,3 euro
  • Restul de 108 de ore – 93,02 euro

  Calculat la cursul valutar de astăzi, 16.06.2021, costul celor șase zile de concediu va fi de 457 de lei pentru parcarea autoturismului. În cazul în care sunteți abonat ORANGE atunci mai adăugați 0.06 euro în plus la fiecare sms trimis. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, “taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom”  Probabil că pe 18 iunie 2021, vor funcționa și acestea.

  PS: Analizând regulamentul de parcare, în fiecare zi trebuie să dați 16 de sms-uri. Primul sms pentru 3 ore, apoi 15 de sms-uri a câte o oră fiecare.

  VARIANTA 3 – TICHETE RĂZUIBILE

  109 de tichete răzuibile a câte 4 lei – total 436 de lei

  Deși am întors regulamentul pe toate fețele, nu am găsit niciun articol în care să fie precizat dacă poți cumpăra tichete și pentru perioade mai lungi ( de exemplu șase zile cum am făcut eu calculul), ceea ce înseamnă că ești obligat, zilnic, să răzuiești și să amplasezi pe bord cele 18 tichete de cite o oră. Nu uitați că Poliția Locală va verifica toate autoturismele parcate în stațiune.

  Modelul de tichet prezentat de Primăria Constanța

  Poate că pe 18 iunie 2021, în ziua aplicării taxării, autoritățile vor veni cu noi detalii.

  Trebuie precizat că aceste tichete pot fi achiziționate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:

  – sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr. 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

  – parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

  – parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

  – punctele de vânzare CT BUS.

  Alternative pentru un concediu în stațiunea Mamaia fără să veniți cu autoturismul personal

  În cazul în care nu vreți să plătiți pentru parcare mai mult decât o noapte de cazare la un hotel de 4 stele, nu uitați că de la Gara Constanța aveți la dispoziție mai multe autobuze spre stațiunea Mamaia, iar programul acestora îl găsiți AICI. Pentru deplasările locale aveți la dispoziție CT BUS, UBER, BOLT, trei companii de trotinete electrice, biciclete gratuite oferite de autoritățile locale prin intermediul unui card eliberat de SPIT

  Și dacă totuși veniți cu mașina și nu vreți să achitați parcarea publică atunci aveți la dispoziție trei spații private unde vă puteți lasa autoturismul.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit