• Camere Live link="camereLive"
 • Afacerea cozonacul la Hanoi și revelionul la Mui Ne 

  cozonac
  0 Shares

  02 ianuarie 2023, ora locală 09.23. Sunt deja 32 de grade la Mui Ne, capătul de linie al aventurii din Vietnam. Oboseala acumulată  pe drum începe să dispară, vegetația viu colorată și Return to Innocence din căști, mă fac să deschid laptopul pe terasă și să descriu experiența din noaptea de revelion. 

  www.funkytravel.ro
  Mui Ne

  “Afacerea” cozonacul din Hanoi

  Nu am putut scrie în ultima relatare din Hanoi despre cei patru cozonaci procurați din capitala Vietnamului (am vrut să fie o surprinză pentru restul grupului).  

  Aventura a pornit încă din seara în care am fost invitați la cină de Tuấn Anh și Cẩm Tú. Familia de vietnamezi s-a dat peste cap, iar la desert am mâncat cozonac preparat în Hanoi, după rețeta românească. 

  Cozonac românesc în Hanoi
  Delicatesă în Hanoi

  Când încă savuram desertul tradițional în Hanoi, am decis, alături de Lore și Călin, să le facem celorlalți o supriză în seara de revelion, atunci când ne reîntâlneam. Am comandat primii 2 cozonaci! Citiți mai departe ca să vedeți de ce primii! 

  Fiind siguri că am aranjat tot ce trebuie pentru surpriză, ne-am văzut de descoperirea capitalei Hanoi. Și vine mesajul care ne-a lăsat fără cuvinte: “din cauza condițiilor meteo, nu ne cresc cozonacii”. Deși toți trei am crezut că am dat comanda prea târziu și că vremea era doar o scuză, am început să ne acomodăm cu sentimentul de dezamăgire. Și tot familia de vietnamezi a fost cea care ne-a dat o altă soluție. Așa că am făcut o nouă comandă de cozonaci. Ambele au fost date unor români stabiliți în capitala Vietnamului. 

  Aproape de miezul nopții de 30 spre 31 decembrie, când nu mai aveam nicio speranță că ne va reuși supriza am primit 2 mesaje. Vlad, românul care s-a chinuit cu primii, ne-a anunțat că a reușit să frământe aluatul pentru cozonaci și că sunt pregătiți pentru noi, iar Iuliana, doamna cu ceilalți 2 “grăsuți” cu nucă și cacao, ne-a confirmat și a doua comandă. Așa ne-am trezit cu 4 cozonaci, dar în imposibilitatea de a-i mai recupera. Toți trei am izbucnit într-o criză de râs în fața hotelului. Și uite așa ne-a prins 31 decembrie încercând să organizăm livrarea. Pe primii i-a adus dimineață Tuấn Anh, iar a doua sacoșă cu cozonaci am recuperat-o de pe autostrada spre aeroport. Vlad, Iuliana,  Tuấn Anh și Cẩm Tú, vă mulțumim tare mult pentru efort. 

  Nu te îngrijora dacă ai pierdut numărătoarea inversă la miezul nopții, la Mui Ne este cu repetiție

  Ultima zi a anului 2022 a pornit tot cu un maraton pe drumuri. În 2 ore, ajungeam cu avionul de la Hanoi la Saigon, locul de unde a pornit aventura noastră în Vietnam. Alte 5 ore în haosul rutier și am ajuns la Mui Ne. Masa festivă de Revelion a fost o felie de pizza mâncată, la propriu, în fugă, printre rafturile unui hipermarket. Vorba Loredanei, parcă mânânci altfel salata boeuf în fugă :)) Aproape de miezul nopții, îmbrăcați cu ținutele speciale de Revelion (pantaloni scurți și tricou), am ajuns pe plajă. La 23.54 pe un ecran led amplasat pe plajă a început numărătoarea inversă spre 2023. Suprinși, turiștii au început și ei să numere până când și-au dat seama că, de fapt, dj-ul vietnamez doar proba echipamentele. 

  www.funkytravel.ro

  Am intrat în noul an cu 5 ore mai devreme față de România, dar cu aceleași dorințe: să fim sănătoși și să avem puterea de a descoperi cât se poate de mult din această lume extraordinară. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit