• Camere Live link="camereLive"
 • BBC: Din mai, Amsterdam interzice canabisul în cartierul roșu

  Amsterdam
  0 Shares

  În curând, va fi ilegal să fumezi canabis pe stradă din cartierul roșu din Amsterdam, conform noilor reglementări dezvăluite de jurnaliștii de la BBC. Decizia este așteptată să intre în vigoare la jumătatea lunii mai, iar intenția autorităților este să îmbunătățească viața locuitorilor care s-au plâns de scandalurile provocate de  turiști.

  Lucrătorii sexuali vor trebui, de asemenea, să își închidă locațiile la ora 03.00

  Presa locală a relatat că aproape toți consilierii au susținut luarea de măsuri pentru a reduce neplăcerile pentru locuitori. O altă decizie vizează restaurantele și barurile. Acestea vor trebui să se închidă vineri și sâmbăta la ora 02.00.  Turiștii vor putea intra până la ora 01.00 în zona veche a orașului Amsterdam.

  Amsterdam
  sursa foto - holland.com

  Capitala olandeză este binecunoscută pentru cafenelele sale cu canabis care atrag milioane de turiști pe an. Dar localnicii s-au plâns că abuzul de droguri și alcool duce la creșterea ratelor criminalității. Conform legislației actuale din Țările de Jos, deținerea, producerea sau traficul de droguri constituie o infracțiune. Cu toate acestea, consumul de droguri de către o persoană cu vârsta peste 18 ani nu constituie infracțiune.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.