• Camere Live link="camereLive"
 • Iată cum va arăta Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța 

  Proiectul Aeroportului Constanța
  0 Shares

  Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța a scos la licitație în SICAP un contract de 178 de milioane lei pentru execuție lucrări în cadrul obiectivului de investiții „Dezvoltare terminal, turn de control și parcare”. Contractul este finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, Axa 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient OS 2.3 Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor. Investiția se va constitui într-o extensie de corp de clădire, amplasat în continuarea terminalului existent al aeroportului, inclusiv furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a dotărilor necesare (utilaje și echipamente tehnologice) și are ca scop acomodarea tuturor pasagerilor în condițiile operării simultane a 400 de pasageri/flux de plecări/sosiri ora de vârf. Cele două terminale constituie două clădiri structural independente. Iată cum va trebui să arate Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța la finalizarea lucrărilor. 

  În prezent, aeroportul funcționează cu un singur terminal, care are capacitatea de a acomoda un trafic maxim de 1.000 persoane/oră. Chiar dacă nu a avut parte de dezvoltarea aeroporturilor din vestul țării, aerogara din Constanța are o conexiune cu întreaga lume.

  În cazul lucrărilor de modernizare, dacă este să cred solicitările din caietul de sarcini, constructorul are la dispoziție șapte luni să finalizeze tot ceea ce ați văzut proiectat. Până atunci, conducerea aeroportului anunță noi curse interne în timpul sezonului estival. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit