• Camere Live link="camereLive"
 • Ce apreciere poate avea investiția ta imobiliară în doi ani

  Nordis grafic
  0 Shares

  Vremea caldă încă ne ține conectați de litoral, iar  dorința de a veni în mod regulat la mare este din ce în ce mai mare. Un apartament de vacanță este o opțiune de luat în calcul, mai ales că marea are efecte benefice asupra sănătății, iar stilul de viață solicitant ne îndeamnă să ne acordăm mai multe momente de relaxare în natură.

  Investiție, casă de vacanță sau ambele

  Un apartament de vacanță reprezintă și o investiție, întrucât poți închiria unitatea pentru a obține un venit suplimentar. Iar dacă adaugi și aprecierea în timp a apartamentului, vei constata că ai toate motivele să faci o astfel de achiziție.  Anual, poți obține chiar și peste 9.000 Euro din închirierea în regim hotelier, iar dacă optezi pentru property management oferit de însuși dezvoltatorul complexului, atunci ai încrederea unei colaborări pe termen lung. Dacă nu ești străin de piața imobiliară, cu siguranță ai observat că există persoane care cumpără proprietăți la momentul lansării unui proiect și vând atunci când construcția a ajuns la maturitate.   În general, valoarea astfel obținută este de aproximativ 20 – 25%, în funcție și de fluctuațiile din piață. Împreună cu specialiștii în imobiliare, am analizat Nordis Mamaia, acolo unde aprecierea în timp a proprietăților este estimată la 40%. Evaluarea este realizată de către Horwath HTL, cea mai renumită companie de consultanță hotelieră și se bazează pe unicitatea conceptului hotel & residence, cu mix de facilități de leisure și entertainment, disponibile tot timpul anului. Serviciile de care vor beneficia toți proprietarii și chiriașii, respectiv turiștii sunt un alt factor relevant în evaluare. Nordis Mamaia oferă servicii de 5 stele, de la room service și room cleaning, la concierge, valet parking și serviciu de property management pentru o mai bună administrare în vederea obținerii unui venit pasiv.   Îți recomandăm să afli care este aprecierea în timp a apartamentelor Nordis Mamaia din etapa 1, pentru a analiza obiectiv avantajul unei astfel de investiții și dacă este de interes să cumperi o astfel de proprietate. Compus din 2 etape, ansamblul are deja 4 corpuri de clădire construite și se lucrează în etapa 2 de construire.

  Ți-am pregătit un studiu de caz privind aprecierea investiției în timp pentru apartamentele rezidențiale Nordis Mamaia etapa 1. O aprecierea mai bună în timp conferă o mai mare siguranță și, în caz de nevoie, este un bun imobiliar pentru care cererea este ridicată, deci este ușor de tranzacționat.

  Apreciere de până la 46% în doar 2 ani de la achiziție

  Construirea clădirilor rezidențiale din etapa 1 Nordis Mamaia a început într-o perioadă când cererea crescuse. Prin urmare, unitățile au beneficiat de prețuri atractive în perioada de dezvoltare: studiourile au înregistrat prețuri de investiție de la 73.719 Euro + TVA, iar apartamentele cu 2 camere prețuri de la 137.710 Euro + TVA.

   

  După doar 2 ani, în faza finală de construire, valoarea unui studio a crescut cu 44%, respectiv 46% pentru un apartament cu 2 camere, aprecierea fiind chiar mai mare decât estimarea inițială.

  Nordis grafic
  Nordis Mamaia

  Investitorii care au decis la momentul respectiv să profite de prețurile din stadiu de construire, făcând o investiție cu rolul unui plasament financiar, pot obține în acest moment un profit de peste 60.000 Euro la revânzarea apartamentelor cu două camere și de peste 33.000 Euro pentru studiouri.

  Care sunt avantajele investiției în stadiu de construire

  Cel mai potrivit moment pentru o investiție imobiliară este atunci când se construiește un imobil. În cazul ansamblului hotel & residence Nordis Mamaia, există mai multe argumente relevante pentru realizarea unei investiții în faza de proiect:

  • Prețuri avantajoase;
  • Discount de 15% pentru metoda de plată tip investiție;
  • Discount de 7% dacă se optează pentru achitarea unui avans de 25% din valoarea proprietății și apoi eșalonat, pe etape de construire sau tranșe fixe;
  • Apreciere estimată de peste 40% până la momentul finalizării, conform evaluării Horwath HTL, lider global în consultanţă şi evaluare hotelieră şi turistică;
  • Apreciere suplimentară a valorii odată cu inaugurarea celui mai mare hotel & residence de 5 stele din România, care dispune de cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, cu o suprafață de 3200 mp.

  În acest moment, prețurile pentru apartamentele rezidențiale din etapa 2 Nordis Mamaia reprezintă o oportunitate extraordinară de investiție. Un studio aflat în stadiu de construire, acolo unde se lucrează deja la nivelul 4, înregistrează un preț de pornire de la 69.900 Euro + TVA.

  Pe măsură ce avansează construcția, prețurile cresc treptat, iar odată cu finalizarea și deschiderea tuturor facilităților din cadrul ansamblului de 5 stele, valoarea tuturor proprietăților, inclusiv a celor deja finalizate, va înregistra o creștere semnificativă.

  Deschiderea hotelului Nordis Mamaia 5*****, care va fi anunțată în viitorul apropiat, va influența, de asemenea, creșterea prețurilor tuturor unităților din ansamblu. Până atunci, oferta pentru apartamentele rezidențiale din etapa 2 este disponibilă și se așteaptă să înregistreze o apreciere în timp de cel puțin 40%, conform a ceea ce a fost deja confirmat în studiul de caz prezentat.

  Nordis Mamaia
  Nordis Mamaia

  Care sunt factorii de care trebuie să ții cont atunci când planifici o investiție imobiliară

  Standardul de construire al dezvoltatorului reprezintă un criteriu deosebit de important pentru investitorii care pun accent pe sustenabilitate ca garanție a valorii investiției lor pe termen lung. Instituțiile bancare oferă chiar condiții mai avantajoase de creditare pentru proiectele imobiliare care respectă norme de construire prietenoase cu mediul, ceea ce confirmă așteptările pieței. Ansamblul Nordis Mamaia 5 stele se conformează standardelor GREEN Homes, ceea ce amplifică nivelul său de atractivitate pentru investitori.

   

  Facilitățile și dotările sunt aspecte deosebit de importante în analiza unei investiții imobiliare, mai ales atunci când se urmărește obținerea unui randament anual bun. Apartamentele Nordis Mamaia dispun de sistem SMART Home, încălzire în pardoseală și spații vitrate generoase pentru a asigura un nivel ridicat de confort. Nordis Mamaia 5*****, un resort extraordinar de wellbeing, cuprinde o gamă variată de facilități, precum un SPA impresionant, sală de fitness, piscine interioare și exterioare, 12 restaurante și cafenele, sală polivalentă pentru evenimente, ballroom, locuri de joacă pentru copii, Cinema VIP, centru de înfrumusețare, clinică de recuperare medicală și plajă privată.

   

  Condițiile de locuire și serviciile oferite în cadrul Nordis Mamaia, împreună cu mixul de facilități disponibile tot timpul anului, asigură un lifestyle de 5 stele, indiferent de sezon.

   

  Locația este un alt aspect extrem de important, care trebuie luat în calcul în planificarea unei achiziții imobiliare. Investițiile în Mamaia Nord vor avea un impact semnificativ asupra aspectului și funcționalității zonei, iar prin declararea Mamaia Nord drept stațiune turistică, peste 10 milioane de Euro vor fi alocate pentru îmbunătățirea turismului în această regiune, cuprinzând aspecte precum accesul, peisagistica, facilitățile și serviciile. Acest lucru va conduce la o creștere a interesului pentru zonă și, implicit, la creșterea valorii proprietăților Nordis Mamaia.

   

  Contextul economic indică momentul cel mai potrivit pentru a efectua o investiție, iar în prezent produsele imobiliare se dovedesc a fi o opțiune bună, având în vedere că există factori care sugerează o potențială creștere a prețurilor în piață, în viitorul apropiat. Un prim aspect în acest sens este faptul că România este membră a Uniunii Europene și se observă o tendință de aliniere administrativ și financiar cu celelalte state membre, inclusiv în ceea ce privește prețurile în domeniul de real estate. Această tendință ascendentă este sprijinită de creșterea veniturilor românilor, situația economică favorabilă și perspectivele economice pozitive pe termen lung.

   

  În prezent, România se află pe ultimul loc al clasamentului în ceea ce privește costul pe metru pătrat, cu o medie de 1400 Euro, în timp ce în țări precum Germania și Franța, costul depășește 4600 Euro. De asemenea, puterea de cumpărare a românilor este un factor relevant care confirmă că un cetățean român are nevoie, în medie, de 6,3 salarii anuale brute pentru a achiziționa o locuință de 70 de metri pătrați, în timp ce în Slovacia, de exemplu, sunt necesare 14 salarii anuale brute pentru aceeași achiziție.

  Nordis Mamaia
  Nordis Mamaia

  Investițiile imobiliare în zonele turistice, în creștere

  Odată ce stabilitatea și securitatea financiară au fost bifate prin achiziția unei locuințe, se activează nevoia unei investiții care să poată genera un venit pasiv, pe lângă veniturile provenite din activitatea lucrativă de bază.

  În ultimii ani au apărut în piață o varietate de tipuri de investiții, cu fluctuații diferite în ceea ce privește rentabilitatea. Cu toate acestea, investițiile imobiliare rămân în continuare cel mai sigur și profitabil tip de investiție. Componenta reală a investițiilor imobiliare și anume că sunt garantate cu un bun fizic, conferă un grad de siguranță mai mare, comparat cu alte tipuri de investiții.

  Prin urmare, din ce în ce mai multe persoane iau în calcul achiziționarea unei proprietăți imobiliare de vacanță, deoarece randamentul anual generat prin închirierea acesteia în regim hotelier depășește randamentul anual al unei proprietăți situate în orașele mari, care implică în mare parte închirierea individuală pe termen lung.

  În cazul proprietăților Nordis Mamaia 5 stele, proprietarii pot beneficia de următoarele câștiguri:

  Randament anual garantat contractual în valoare de 7%, pentru conceptul cumpără o cameră de hotel, care funcționează ca un produs financiar garantat cu o proprietate imobiliară;

  Randament anual estimat de 10% pentru proprietățile cu funcțiune rezidențială, care pot genera venit pasiv prin închiriere individuală sau prin intermediul serviciului de property management oferit de Nordis Group.

   

  Nordis Mamaia 5 stele
  Nordis Mamaia

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.