• Camere Live link="camereLive"
 • Rezoluții pentru 2024 – wellbeing și lifestyle de 5 stele 

  Nordis Mamaia
  0 Shares

  Finalul de an este perioada dedicată introspecției, recunoștinței, analizării realizărilor de peste an și stabilirii rezoluțiilor pentru următoarele 12 luni. Studiile arată că obiectivele românilor pe termen mediu și lung țin tot mai mult de sfera dezvoltării emoționale și a bunăstării fizice și psihice.

  Și pentru că natura albastră are o influență pozitivă, dovedită științific, asupra stării generale, iar călătoriile în străinătate sunt incerte prin prisma situației geo-politice, anul 2024 poate fi declarat anul litoralului românesc.

  Petrecerea timpului în natură este un antidot pentru stres, poate reduce afecțiuni precum diabet, astm, boli cardiace și îmbunătățește imunitatea. Natura este cel mai potrivit remediu pentru suflet și organism, cu efecte pozitive pe termen lung și, cel mai important, fără reacții adverse. Studiul efectuat la începutul anului de către iSense Solutions arată că în topul rezoluțiilor românilor pentru anul 2023 au stat obiective de ordin spiritual: să aibă mai multă grijă de propria persoană (63%) și să se bucure mai mult de viață (62%). În 2024, călătoria spre liniștea interioară și consolidarea relației spirit – corp continuă, iar natura ne este călăuză.

   

  Când vine vorba despre natură, mintea tinde către natura verde, însă, natura albastră a demonstrat de-a lungul timpului că are o valoare terapeutică mai mare. Beneficiile naturii albastre au fost descoperite încă din timpuri străvechi, iar medicii obișnuiau să recomande persoanelor cu sânge albastru terapiile cu apă.

  Natura albastră, sănătate în orice anotimp

  Timpul petrecut în zone înconjurate de apă este benefic indiferent de starea vremii, astfel, dacă obiectivele pentru 2024 vizează îmbunătățirea sănătății, acest lucru se poate realiza cu pași mici încă din prima lună a anului.

   

  Marea Neagră este spectaculoasă în fiecare anotimp. Dacă pe timp de vară relaxarea sub razele soarelui, joaca cu tălpile goale în nisip și răcorirea în apa mării sunt cele mai iubite activități pe litoral, în perioadele mai răcoroase ale anului sunt recomandate plimbările pe malul apei pentru respirarea aerului bogat în săruri și minerale și relaxarea minții cu ajutorul sunetelor valurilor.

   

  Specialiştii spun că în momentele când valurile se izbesc de mal sunt pulverizați aerosoli în atmosferă. Aerosolii măresc amplitudinea respiraţiei, au efect stimulator și de revigorare asupra întregului organism şi întăresc sistemul imunitar.

   

  Aspectul mării pe timp de iarnă este impresionant datorită valurilor înspumate și a multitudinii de scoici care sunt aduse la mal. Natura albastră creează un peisaj medicament pentru suflet, care în timpul anotimpului cald nu poate fi admirat.

  Unde poți beneficia de avantajele Blue Health în România

  Litoralul nostru beneficiază de zone extraordinare, unde natura a fost generoasă. O astfel de zonă este Mamaia, acolo unde efectul blue health se ridică la cote maxime, Mamaia fiind o fâșie de țărm situată între două ape – Marea Neagră și Lacul Siutghiol.

   

  Zona de nord a litoralului este într-o continuă dezvoltare, iar unii investitori au văzut oportunitatea vacanțelor petrecute pe litoral indiferent de perioada anului, și investesc în apartamente pentru vacanță în resorturi premium, ceea ce înseamnă că Mamaia Nord tinde să devină o stațiune maritimă frecventată 24 luni / an.

  În prezent opțiunile de cazare sau de divertisment pe litoral în afara sezonului estival sunt minime, însă noile proiecte apărute în zonă promit o viziune nouă pentru Mamaia Nord, declarată anul acesta oficial stațiune și unde deja au fost anunțate investiții masive în infrastructură și promovare.

   

  Nordis Mamaia este cel mai amplu proiect de 5 stele din România, care însumează peste 2.500 de unități de cazare și apartamente de vacanță și o serie de facilități integrate, care favorizează petrecerea timpului la mare 365 zile pe an: SPA de 3.200 mp, piscine în interior și exterior, 12 restaurante și cafenele, sală de fitness, săli de conferințe, ballroom, sală polivalentă, galerie comercială, centru de beauty, clinică de recuperare medicală, casino și cinema VIP.

   

  În perioada următoare va avea loc deschiderea Nordis Hotel Mamaia, care va însemna o dublare a capacității de cazare la nivel de 5 stele, pe litoral.

  Cum să întărești relația cu natura în 2024

  Majoritatea rezoluțiilor de la începutul anului se uită în câteva luni. Studiile arată că 25% dintre acestea sunt disipate printre obiectivele zilnice încă din prima săptămână a lunii Ianuarie, iar până în Februarie procentul ajunge deja la 43%. Rata de succes a rezoluţiilor de an nou variază între 9% și 12%. Cel mai probabil, în mintea tuturor persistă întrebarea: De ce nu reușim să realizăm obiectivele pe care ni le propunem și care ar putea fi soluția?   

   

  Cei care și-au propus ca în anul 2024 să petreacă mai mult timp pe litoral, știind cât de benefică este natura albastră pentru sănătatea întregii familii, dar care au tendința să renunțe pe parcursul anului la micile plăceri ale vieții pentru a prioritiza alte situații care apar, ar trebui să se concentreze pe două aspecte esențiale:

   

  1. Să conștientizeze cu adevărat beneficiile pe care prezența mării le aduce și să vizualizeze efectul pe termen lung

   

  Pentru copii, natura albastră este un factor care favorizează dezvoltarea armonioasă și îmbunătățește somnul, capacitatea respiratorie și imunitatea. Timpul petrecut pe plajă sau lângă lac în copilărie înseamnă o minte sănătoasă la maturitate.

   

  Pentru tineri și adulți, zonele de natură albastră au un efect extraordinar de eliberare a minții, reducând stresul și hrănind creativitatea, iar pentru bunici, marea are un puternic efect terapeutic, ajutând la prevenirea și tratarea afecțiunilor locomotorii, cardiace, respiratorii sau ale pielii.

  2. Să ia în calcul alte acțiuni care ar putea fi necesare pentru realizarea acestui obiectiv

   

  Primul pas ar putea însemna stabilirea unui calendar de vacanță pentru anul următor, pornind de la sejururi cu o durată mai mare, care pot necesita o planificare mai amănunțită și alinierea mai multor factori și până la vizualizarea escapadelor de weekend sau cu durată de 3-4 zile. Astfel, o imagine de ansamblu asupra timpului dedicat relaxării și odihnei pentru anul următor ajută la estimarea posibilității în care obiectivul de petrecere mai mult timp în preajma naturii albastre ar putea fi realizat.

  Un al doilea pas ar putea fi efectuarea unor acțiuni care vor facilita mersul la mare în anul următor sau pe o perioadă mai lungă. Acest lucru poate însemna rezervarea din timp a vacanțelor, ceea ce ar duce la eficientizarea bugetului anual alocat pentru concedii dar și un angajament asumat pentru ca planificarea să fie transpusă în realitate.

   

  O altă variantă avantajoasă pentru cei care își propun să dezvolte o relație pe termen lung cu marea este achiziția unui apartament de vacanță. Astfel, fiecare escapadă sau concediu la mare se va desfășura în confortul propriei locuințe, iar deținerea unui apartament în zona litoralului va fi un factor determinant pentru a merge mai des și pentru a petrece perioade mai îndelungate în zonă.

   

  Prin intermediul tehnologiei, astăzi, posibilitatea de a lucra sau de a conduce afacerile de la distanță a devenit o normalitate, iar acest lucru este susținut și prin intermediul dezvoltărilor imobiliare care țin cont de această necesitate actuală a societății. Cel mai mare dezvoltator din Mamaia Nord asigură tot confortul pentru ca timpul petrecut acasă, la mare, să fie de fiecare dată prilej de relaxare și vacanță de 5 stele.

  Cine nu și-ar dori să își înceapă ziua cu un mic dejun pe propria terasă, ascultând valurile și privind spre orizontul mării, înainte de ședința importantă de pe ordinea de zi? Sau cum ar fi ca după o zi tensionată să existe posibilitatea de relaxare într-un imens centru SPA, chiar acasă?

   

  Confortul desăvârșit poate fi trăit la Nordis Mamaia 5***** datorită serviciilor de 5 stele precum room service, room cleaning, concierge, valet parking și a facilităților integrate care fac ca totul să fie la îndemână, de la restaurante la cinema VIP, de la locuri de joacă pentru copii la salon de înfrumusețare sau piscine încălzite.

   

  Ce este inedit la acest complex este că include și un hotel de 5 stele – Nordis Hotel Mamaia, iar apartamentele rezidențiale au la dispoziție serviciile și facilitățile menționate, prin intermediul hotelului. Conceptul aduce confortul locuirii la rang de 5 stele, proprietarii care dețin apartamente de vacanță la Nordis Mamaia putând beneficia oricând de o vacanță premium în confortul locuinței proprii.

   

  Pentru perioadele în care proprietarii nu utilizează apartamentul de vacanță, acesta poate fi inclus în sistemul hotelier prin intermediul serviciului property management oferit de Nordis Group, pentru obținerea unui venit pasiv.

   

  Astfel, obiectivul de a petrece mai mult timp la mare, în preajma naturii albastre, poate fi corelat cu un obiectiv investițional, deci achiziția unui apartament de vacanță, va contribui la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate dar și la construirea unui viitor prosper pentru familie, confortabil din punct de vedere financiar.

  Cei cu adevărat determinați să prospere emoțional și material în 2024 nu vor lăsa ca obiectivele să rămână uitate pe lista rezoluțiilor, ci vor profita de orice oportunitate apărută, pentru ca noul an să fie în favoarea evoluției lor. Prin consolidarea relației cu sinele și cu natura, care este izvor de sănătate și stare de bine, aspectele de ordin profesional și financiar vor deveni mai ușor de gestionat, iar succesul va fi mai aproape.

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.