• Camere Live link="camereLive"
 • Aventuri în Africa de Sud: cum mi-am adus aminte de serile comuniste 

  Cape Town
  0 Shares

  În toate destinațiile în care am călătorit, am povestit despre experiențele frumoase, dar și despre minusurile pe care le-am trăit/simțit. Considerăm că așa este corect față de cititori și de cei care și-ar putea planifica o vacanță în funcție de ponturile date de echipa www.funkytravel.ro

  Minus: teama de a bântui noaptea pe străzile din Cape Town

  O adevărată metropolă, Cape Town are cartiere întregi în care se petrece până târziu în noapte. Doar că același oraș sclipitor este pe locul 10 în lume la capitolul criminalitate, iar rata cea mai mare de atacuri (jafuri) este pe timpul serii și al nopții.

  Sentimentul de nesiguranță ne-a făcut să evităm deplasările nocturne și petrecerile organizate în inima orașului.

  Cape Town clubs
  Sursa foto - https://www.capetown.travel/

  Un alt motiv care îți induce o stare de nesiguranță este prezența gardurilor electrice care apără clădirile rezidențiale.

  gard electric
  Gardul electric montat pe gardul clădirii în care locuim

  Motivul l-am aflat la o simplă căutare pe Google: “din cauza nivelului ridicat de criminalitate din Africa de Sud, este obișnuit ca locuințele să aibă garduri electrice”.

  Minus: conducerea pe timp de noapte este extrem de periculoasă

  Și nu din cauza oboselii! Recomandarea de a călători cât mai puțin pe timp de noapte pe rețeaua vastă de autostrăzi vine chiar din partea autorităților din Africa de Sud. Sunt trei mari pericole care te pândesc:

   

  • posibilitatea de a fi atacat în scop de jaf
  • pietonii care traversează fără niciun fel de teamă printre mașini (nouă ni s-a întâmplat un astfel de incident pe timp de zi, iar sentimentul nu este tocmai plăcut)
  • animalele sălbatice care pot ajunge pe șoseaua de viteză foarte ușor (nu există garduri de protecție, iar autostrăzile trec prin zona de munte)

  Nouă ne-au fost date planurile peste cap evitând să călătorim noaptea. Cele mai spectaculoase safari se petrec la ore bune distanță de Cape Town, iar tururile sunt organizate dimineața la prima oră sau seara. Cum nu am avut noroc și nu am găsit vreo cameră liberă pentru a ne petrece noaptea în rezervațiile naturale, iar de condus nu ne-am avântat, experiența Safari a rămas pentru altă dată.

  sosea noaptea pieton
  sursa foto - www.iol.co.za

  Minus: întreruperile de energie electrică

  Și acum vine partea care are legătură cu titlul. În funcție de vârsta pe care o aveți, veți înțelege legătura cu perioada comunistă când întreruperile de energie electrică erau la ordinea zilei. La fel și în Cape Town. Deși Africa de Sud exportă energie electrică, iar capacitatea de a produce din surse ecologice (vânt și soare) este foarte mare, africanii rămân frecvent fără curent. Și în timp ce tu stai la petrecerea de final de vacanță la lumina lanternelor pentru că autoritățile africane taie curentul, o să te crucești când o să observi că iluminatul public este pornit pe timp de zi.

  petrecere
  Petrecere la lumina lanternelor

  În cazul în care plănuiești o vacanță în Cape Town îți recomand să folosești acest site pentru a te informa cu privire la întreruperile de energie electrică.

  Iar cel mai mare “MINUS” este să te îndrăgostești de Cape Town și să nu mai vrei să te întorci acasă.
  Oceanul Atlantic
  Apus la Oceanul Atlantic

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit