• Camere Live link="camereLive"
 • CFR Călători: “A fost demarată o cercetare internă”

  CFR Călători
  0 Shares

  Imaginile surprinse în garnitura trenului IR 1582 au stârnit multe comentarii din partea românilor care folosesc acest sistem alternativ de transport și care și-ar dori măcar un minim de condiții pentru banii pe care îi achită pe bilet.

  Reacția CFR Călători: "Garnitura trenului IR 1582 care circulă pe ruta Constanța – București Nord a fost salubrizată"

  Așa cum am promis, am revenit cu poziția CFR Călători referitoare la condițiile reclamate și prezentate de tatăl celor doi copii. 

  Să le luăm pe rând: condițiile din vagonul nr 1. 

  „Garnitura trenului IR 1582 care circulă pe ruta Constanța – București Nord a fost salubrizată înainte de expedierea în cursă în grupa tehnică de pregătire a Reviziei de Vagoane Constanța. Evaluarea obiectivă a stării de curățenie a unei garnituri de tren nu poate fi făcută decât cu ocazia garării trenului la peron în vederea expedierii în cursă, în stația inițială, ulterior, în parcurs, menținerea curățeniei depinzând de modul în care anumiți călători înțeleg sau doresc să păstreze starea de curățenie. Pentru situația semnalată privind nefuncționalitatea respectivei toalete, a fost demarată o cercetare internă.”

  Starea jalnică a mobilierului.

  „Legat de tapițerira fotoliilor din dotarea vagoanelor, precizăm că aceasta face parte dintre principalele elemente care se degradează într-un ritm rapid în procesul de exploatare a trenurilor de călători din cauza modului defectuos de utilizare a acestora. Deși CFR Călători desfășoară periodic operațiuni de înlocuire a tapițeriei uzate sau deteriorate, gradul de deterioare este mult mai mare față de posibilitățile existente și înlocuirea tapițeriei nu se poate face după fiecare cursă realizată. Menționăm că CFR Călători aproape întreg anul 2023 a lucrat cu un buget limitat în contextul în care bugetul de venituri și cheltuieli a fost aprobat abia în luna decembrie.”

  CFR Călători tren Constanta București

  Scumpirea pe șest a biletelor.

  „În ceea ce privește tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători, acestea au fostactualizate în luna decembrie 2023 prin majorarea cu indicele de inflație de 8,8%, pentru toți operatorii de transport feroviar de călători din România, în conformitate cu prevederile contractului de servicii publice aprobat prin HG și semnat cu Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).”

  www.funkytravel.ro încurajează transportul alternativ, iar jurnaliștii implicați în această platformă folosesc călătoriile cu trenul cât pot de mult. Din păcate, condițiile de călătorie din unele garnituri nu respectă nici măcar cel mai...

  Continuă să citești

  În loc de concluzie, vă anunț că a fost depusă și o plângere la ANPC. 

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit