• Camere Live link="camereLive"
  • Vești bune pe litoral! Rezervări cu 23% mai multe decât în ianuarie 2023 

    Stațiunea Mamaia
    0 Shares

    Datele vin  cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări, respectiv litoralulromanesc.ro și tocmai de aceea pot indica cum va arăta sezonul 2024.

    Valoarea totală a rezervărilor făcute depășește cu aproape 32% cifrele înregistrate în aceeași perioadă din 2023

    Cel mai mare turoperator  de pe litoral anunță pentru ianuarie 2024 o creștere de 23,27% a numărului de rezervări pentru sezonul estival față de aceeași lună a anului trecut. Totodată, valoarea totală a rezervărilor făcute depășește cu aproape 32% cifrele înregistrate în aceeași perioadă din 2023. De altfel, turoperatorul raportează o creștere a vânzărilor pe tot intervalul cuprins de la lansarea programului Înscrieri Timpurii 2024, adică de la 1 octombrie 2023 până la finalul lunii ianuarie, perioadă în care vânzările au crescut cu aproape 29% față de aceeași perioadă a anului precedent.

    Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro

    „În general, ianuarie ne indică trendul pentru anul în curs, iar cifrele obținute în prima lună a acestui an ne duc într-o zonă optimistă și ne determină să estimăm un an bun pentru turismul de litoral în România. Contează foarte mult reducerile și condițiile avantajoase de plată din programul Înscrieri Timpurii derulat de operatorii din turism, dar, în același timp, este evident că pentru tot mai mulți români litoralul autohton este principala destinație de vacanță pe care o iau în calcul atunci când își fac planurile pentru vară. Printre criteriile menționate de turiștii noștri în alegerea stațiunilor românești se numără siguranța, proximitatea și raportul calitate-preț foarte bun”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

    Românii vor pachetele all inclusive

    Luna ianuarie confirmă și un alt trend început în sezonul precedent: turiștii care își rezervă din timp sejurul la mare caută în mod special hoteluri bine cotate, care oferă beneficii extra, precum locuri de joacă pentru copii, piscine private, meniuri variate, opțiuni de petrecere a timpului liber, activități dedicate copiilor. Cererea rămâne ridicată pentru pachetele all inclusive. În sezonul 2023 numărul total al locurilor all inclusive din hotelurile de la Marea Neagră a ajuns la 18.500, în creștere cu 5.000 de locuri în comparație cu anul 2019.

    Clasamentul celor mai căutate stațiuni până în acest moment arată că Mamaia și Eforie Nord își dispută prima poziție, iar pe poziția a treia se află stațiunea Jupiter.

    all inclusive
    All inclusive

    „Stațiunile în care se fac investiții constant, atât în hoteluri, cât și în infrastructura locală, sunt cele mai solicitate. Acest lucru ne arată că nu putem avea așteptarea ca turiștii să fie atrași la Marea Neagră dacă nu le oferim și cele mai bune condiții de cazare, masă, variante de distracție. În plus, cei care ajung pe litoral trebuie convinși că au toate motivele pentru a repeta experiența. Acest obiectiv poate fi atins doar printr-o bună colaborare între autorități locale, centrale și operatori din turism, ceea ce ne dorim să vedem că se întâmplă mai intens în acest an. Merită, însă, să menționăm faptul că în ultimii ani litoralul a trecut printr-un proces complex care a dus la dezvoltarea acestui produs turistic atât în ceea ce privește infrastructura de cazare, cât și plajele, spațiile verzi, falezele. Vedem îmbunătățiri de la an la an și doar în felul acesta putem spera că turiștii români vor veni în număr tot mai mare pe litoral și că vom reuși să atragem și turiști străini”, subliniază reprezentantul companiei.

    Programul Înscrieri Timpurii (Early Booking) continuă și în luna februarie, când românii interesați să își rezerve un sejur la mare pot beneficia de reduceri de până la 46% din tariful standard al unui pachet turistic și au posibilitatea de a plăti în tranșe. La jumătatea acestei luni, turoperatorul va organiza Târgul de turism online, cu extra-discounturi față de cele acordate prin programul Înscrieri Timpurii. După Târgul de Turism, reducerile acordate vor scădea gradual, pe măsură ce ne apropiem de debutul unui nou sezon estival.

    Urmărește Funky Travel

    Blog - www.funkytravel.ro
    Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
    Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit