• Camere Live link="camereLive"
 • Zanzibar, Made in Romania! 20 de structuri de cazare din paradisul exotic sunt deținute de cetățeni români.

  Zanzibar
  0 Shares

  Cifra este comunicată de Mihai Ioniță, reprezentantul unui grup hotelier care deține trei structuri de cazare în Zanzibar. Și tot el anunță o estimare pentru anul 2024 potrivit căreia, anul acesta, se va înregistra o creștere cu 20% a numărului de turiști români care vor ajunge în paradisul exotic.

  Din cei 600.000 de turiști care au vizitat insula anul precedent, 25.000 au fost români

  Peste 600.000 de turiști au vizitat Zanzibar în anul 2023, iar 4,17% din total ( 25000) sunt români. Hotelierul Mihai Ioniță susține că, în structurile pe care le reprezintă, 40% dintre turiștii au fost români. Cei mai mulți știau că managementul hotelului este asigurat de un conational și puteau beneficia de asistență în limba maternă. ”Suntem încântați să constatăm o creștere atât de semnificativă a numărului de turiști români în Zanzibar. La noi în resort, în perioada 1 decembrie – 31 ianuarie, au fost peste 200 de români și mai așteptăm încă pe atât până la finalul sezonului de vârf (în perioada 1 februarie – 31 martie). Fără doar și poate faptul că avem un manager român, prezent în permanență în Zanzibar, a ajutat. Este o creștere semnificativă față de anii trecuți, și ce ne bucură mai mult decât numărul lor este că această creștere vine împreună cu foarte multe review-uri pozitive și turiști fericiții”, declară Mihai Ioniță, inițiatorul și reprezentantul grupului hotelier Mambo din Zanzibar. Și tot potrivit hotelierului,  comparativ cu aceeași perioadă din 2022-2023, s-a dublat și numărul turiștilor români care au ales Zanzibar pentru vacanțele de sărbători, dar și pentru luna ianuarie.

  La începupul acestui an, doi români au murit și alții au avut nevoie de îngrijiri de specialitate la revenirea din Zanzibar. Medicii au confirmat că turiștii români care și-au pierdut viața au ajuns în țară cu forme severe de malarie.

  Zanzibar
  Zanzibar

  Hotelierul susține că depinde și de structurile de cazare alese de turiști. De exemplu, în cazul celor administrare de Mihai Ioniță o dată pe lună întreg resortul este supus unei dezinsecții cu soluții anti-țânțari și, în fiecare seară, camerele sunt tratate cu soluții specifice. Avem contract pentru servicii medicale de urgență asigurate turiștilor nostri. Considerăm că am luat toate măsurile necesare pentru a asigura vacanțe cât mai plăcute și fără incidente oaspeților noștri”.

  Mambo Hotels
  Mambo Hotels

  Riscuri de sănătate și măsuri de precauție în Zanzibar

  Zanzibar, o destinație populară pentru turiști datorită plajelor sale pitorești și a patrimoniului cultural bogat, se confruntă cu riscul de malarie, ca multe alte regiuni din Africa Subsahariană. Malaria este cauzată de paraziți care sunt transmiși oamenilor prin înțepăturile de țânțari infectați. Iată câteva aspecte importante despre riscul de malarie în această zonă.

   

  Prevalența Malariei

   

  Riscul existent: Zanzibar a făcut progrese semnificative în reducerea cazurilor de malarie, implementând programe extinse de control al malariei, cum ar fi distribuirea de plase tratate cu insecticid și campanii de stropire intra-domiciliară. Cu toate acestea, riscul de malarie nu este complet eliminat, și călătorii ar trebui să fie precauți.

   

  Zone afectate: Riscul de malarie poate varia în funcție de zona insulei și de sezon. Zonele rurale și regiunile de coastă pot avea un risc mai mare comparativ cu zonele urbane sau hotelurile bine întreținute.

   

  Prevenție

   

  Profilaxie: Călătorilor li se recomandă adesea să ia medicamente preventive împotriva malariei (profilaxie) înainte, în timpul și după vizita în Zanzibar, conform recomandărilor medicului.

   

  Măsuri de protecție: Utilizarea plaselor de țânțari, aplicarea de repelente împotriva țânțarilor pe piele și purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi în timpul orelor de răsărit și apus, când țânțarii sunt mai activi, sunt măsuri eficiente de prevenire.

   

  Vaccinare și Consult Medical

   

  Consult medical: Este important să discutați cu un medic sau cu un specialist în medicina călătoriilor cu câteva săptămâni înainte de plecare pentru a primi cele mai recente recomandări de sănătate și prevenție.

   

  Vaccinare: Deși nu există un vaccin pentru malarie, vaccinările pentru alte boli transmise prin țânțari, cum ar fi febra galbenă, pot fi recomandate sau necesare pentru călătorie.

   

  Tratament

   

  Simptome și diagnostic: Simptomele malariei includ febră, frisoane, dureri de cap și dureri musculare, și pot apărea la câteva zile sau săptămâni după înțepătura infectată. Dacă prezentați simptome după călătoria într-o zonă cu risc, este crucial să căutați imediat atenție medicală.

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit