• Camere Live link="camereLive"
 • “În Delta Dunării încă domnește legea lui – Bă tu știi cine sunt eu? – sau – Bă săracilor! ”

  În Delta Dunării încă domnește legea lui - Bă tu știi cine sunt eu. Delta este vazută de autorități doar ca o vacă de muls Funky Travel Blog
  0 Shares

  Clipele de groază trăite de Daniel Petrescu, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de peisaje și păsări din Delta Dunării

  Sâmbătă, după amiază! Mă sună Teo Frolu , unul dintre cei care, alături de Ivan Patzaichin, luptă ca turismul din  Delta Dunării să fie unul care protejează natura și tradițiile românești. “Adi, nu o să crezi ce i s-a întâmplat lui Daniel Petrescu. I-au aruncat cu paharul în cap”. 

  Daniel Petrescu este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de peisaje și natura din Deltă.  Fotografiile lui au aparut în reviste specializate, cărți, ziare, iar Poșta Română a emis o ediție limitată de timbre folosind imaginile suprinse de el. 

  Organizator de excursii cu turiști străini pasionați de bird watching, Daniel însoțea vineri un grup de turiști germani spre lacul Trei Iezere. “Aproape de intrarea în lac, apare o barcă rapidă condusă aparent de niște “băiețași” turmentați care accelerează și trec pe lângă noi în trombă provocând un val de un metru ce aproape ne-a zburat de pe scaune “, povestește Daniel care a început să filmeze incidentul simțind că indivizii nu se vor opri la atât.  Imaginile suprind momentul în care “băiețașii” întorc barca, ambalează motorul și vin spre ambarcațiunea în care se aflau turiștii germani deja speriați de cele petrecute.  Nu durează prea mult și după o nouă serie de înjurături, din barca indivizilor zboară un pahar spre grupul de nemți. Daniel este cel lovit chiar în față!

  Vă avertizez că imaginile vă pot afecta emoțional!

  Incidentul prin care a trecut fotograful Daniel Petrescu nu este singular

  Daniel povestește că de ani de zile nimeni nu face nimic în privința teribiliștilor de bani gata sau a celor care consideră Delta Dunării un tărâm al nimănui, unde nu există lege, reguli sau bun simț. 

  Daniel Petrescu la cîteva minute după ce a fost lovit cu paharul.

  “În România lui 2019, în Delta Dunării încă domnește legea lui -”Bă tu știi cine sunt eu?” sau “Bă săracilor” și “Bă eu am bani și fac ce vreau”. Problema este că nimeni, dar absolut nimeni nu ia nicio măsură pentru a combate aceste derapaje care în scurt timp vor duce la probleme și mai serioase în Delta Dunării”, a postat Daniel pe pagina lui de facebook. 

  „Delta este vazută de autorități doar ca o vacă de muls, un teren de joacă și de impresionat baștanii” 

  În urmă cu doi ani, Mălin Mușetescu, guvernatorul ARBDD anunța un proiect privind introducerea unor noi reguli de circulație a ambarcațiunilor în Delta Dunării. Propunerile vizau limitarea puterii motoarelor cu care sunt dotate ambarcațiunile folosite în Delta Dunării. În 2017, guvernatorul a retras propunerile, dar a anunțat implementarea unui sistem similar radarelor de pe șosele pe principalele canale de navigație pentru a monitoriza viteza ambarcațiunilor. În vara lui 2018, sistemul a intrat în funcțiune, dar asta nu înseamnă că “băiețașii” s-au liniștit, iar incidentul prin care a trecut Daniel Petrescu confirmă acest lucru.

  “Delta este vazută de autorități doar ca o vaca de muls, un teren de joacă și de impresionat “baștanii” când vin la pescuit sau o sursa de pește și icre cu care să se ungă rotițele de la București pentru a continua cu distrugerea lentă a acesteia”, este concluzia lui Daniel. 

  Urmăreşte funkytravel.ro şi pe instagram

  “În Delta Dunării încă domnește legea lui – Bă tu știi cine sunt eu? – sau – Bă săracilor! ”

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit