• Camere Live link="camereLive"
 • Cât te costă să cucerești cu zmeul Cota 2000

  Cât de costă să cucerești cu zmeul Cota 2000
  0 Shares

  Îi vedeți vara la malul mării cum alunecă pe apă trași de zmee umflate de vânt. Pe apă sportul se numește kitesurfing, dar dacă adaptezi echipamentul, iarna poți cuceri cele mai frumoase zone cu zăpadă neatinsă de talpa schiurilor. Funkytravel.ro încurajează sporturile de apă și de iarnă, iar acum vă dă ocazia să visați la cele mai spectaculoase aventuri montane.

  Cât de costă să cucerești cu zmeul Cota 2000
  Snowkite la Cota 2000

  Snowkiting-ul este un sport relativ nou în România și combină kitesurfing-ul cu sporturile de iarnă (schi sau snowboarding). Echipamentul este format din schiuri sau snowboard, iar cu ajutorul zmeului folosit vara pe mare tinerii alunecă pe culmile muntelui. Practic, cu ajutorul zmeului, ești tractat într-o anumită direcție, dictată de îndemânarea celui care ține bara de control legată de kite. Ca și la mare, snowkiting-ul depinde în primul rând de prezența și viteza vântului. Și nu în ultimul rând, trebuie să fie zăpadă 🙂

  WEGO Adventures
  WEGO Adventures

  Nu ești dependent de instalațiile de urcare

  Andrei Damian este instructor acreditat de kitesurfing, dar și de snowkiting. Cred că toți îl putem invidia! Vara și-o petrece la mare, iar iarna cucerește culmile munților.”Avantajul acestui sport, în special în România, este că te poți da cu schiurile sau placa chiar și atunci când nu merg instalațiile sau sunt cozi infernale la acestea. Practicantul nu mai este dependent de prezența instalațiilor la urcare. Te sui frumușel în vârf de munte, setezi echipamentul și te dai unde vezi cu ochii”

  Ca orice sport extrem, învățarea snowkiting-ului pe cont propriu poate pune în pericol siguranța celui care încearcă să alunece pe zăpadă tras de zmeu sau a celor din jur. „Recomand inițierea în acest sport alături de instructori acreditați, care vă vor învăța pașii corecți. Evitați astfel accidentele!”, mai spune Andrei.

  Cât de costă să cucerești cu zmeul Cota 2000
  Snowkite Cota 2000

  Snowkite-ul deschide o nouă frontieră atât în sporturile de iarnă, cât și în kitesurfing, fiind o fuziune între acestea. Cu ajutorul zmeului, poți traversa coline/dealuri/munți fără să ai nevoie de instalațiile pe cablu. Este un sentiment extraordinar, să știi că poți călători unde vezi cu ochii.

  Cât te costă să cucerești munții

  Să ajungem și la partea financiară! Cursurile de snowkite sunt organizate la Sinaia, loc unde se întrunesc cele mai bune condiții pentru practicarea acestui sport. Sinaia dispune de o zonă alpină amplă, lipsită de obstacole. Instructorii spun că un practicant de kite, schi sau snowbord are nevoie de cel puțin la trei ore de curs ca să alunece pe zăpadă tras de zmeu. O oră alături de un instructor costă 50 de euro.

  WEGO Adventures
  WEGO Adventures

  În cazul în care vă place să stați mai mult cu tălpile pe asfalt și nu știți să alunecați pe zăpadă și nici să „calcați” apa cu placa și kite-ul, luați o foaie de hârtie, un calculator și adunați. Pentru cursul de schi sau de snowbord plătiți în medie 120 de lei/oră. Aveți nevoie de cel puțin trei ore! După ce ați învățat să alunecați pe zăpadă, urmează lecțiile de snowkite. Și aici, instructorii recomandă minim patru ore- cu alte cuvinte încă 200 de euro.

  Cât de costă să cucerești cu zmeul Cota 2000
  Snowkite Cota 2000
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit