• Camere Live link="camereLive"
 • Ce își doresc femeile atunci când călătoresc

  momondo.ro
  0 Shares

  Știu că acest articol este destinat domnișoarelor și doamnelor, dar cred că cei mai mulți cititori vor fi barbați. Fac un bilanț peste două zile și vă anunț dacă am avut sau nu dreptate. 

  Datele pe care le veți citi mai jos fac parte dintr-un studiu internațional. Cercetarea a fost realizată pe datele colectate în ianuarie 2020, printr-un sondaj online în rândul a 25.200 de persoane din 24 de țări, dintre care 1000 de românce cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din zone geografice diferite. Studiul a fost realizat la solicitarea motorului gratuit de cautare pentru călătorii momondo.ro

  Peste 60% dintre românce vor să aibă parte de relaxare pe plajă 

  Potrivit studiului, femeile din toată lumea au răspuns în cor: dacă ar fi să aleagă o destinație preferată de vacanță atunci ar trebui să aibă obligatoriu ieșire la mare sau la ocean. Același răspuns l-au avut 63% dintre româncele participante la studiu. Pe locul al doilea sunt călătoriile în România, iar contrar percepției generale, după multe alte opțiuni, doar 20% dintre femei și-ar dori o vacanță într-un centru de relaxare.

  Zoom Beach Constanța
  Zoom Beach Constanța

  Indiferent care este destinația aleasă, 63% dintre respondente au declarat că se pregătesc pentru următoarea călătorie citind știri despre locul ales. Atunci când urmează să plece într-o călătorie în interes de serviciu, 81% dintre femei obișnuiesc să combine această deplasare și cu câteva zile de vacanță. În ceea ce privește cazarea, 72% dintre femei preferă să stea într-un hotel atunci când sunt departe de casă, chiar dacă este vorba și de doar două zile.  Dacă vacanța este de o săptămână procentul crește la 74%. Restul domnișoarelor sau doamnelor aleg să închirieze un apartament. 

  Cum se împarte bugetul de vacanță al unei femei 

  Cred că femeile care citesc acest articol au răspuns deja- cumpărăturile. Da, domnilor, 56% din bugetul de vacanță, exceptând cazarea și transportul, are o singură destinație- shoppingul. Iar cei care au realizat studiul anunță că favoritele sunt hainele și suvenirurile. O altă parte importantă din bugetul de vacanță este alocată serilor petrecute la restaurant și activităților culturale. 

  Doamne Ferește să rămână fără internet! 

  Smartphone-ul este folosit intens în timpul unei vacanțe, mai ales pentru cautarea anumitor destinații- 73%. Alte motive sunt consultarea condițiilor meteo din locul în care se află (71%), informarea despre activități sau atracții turistice (60%), căutarea sau rezervarea unei unități de cazare (60%) și abia apoi postarea fotografiilor din vacanță pe social media (58%). În legatură cu acest ultim aspect, 41% dintre femei au declarat că au renuntat în mod deliberat la contactul cu social media în timpul vacanței, iar încă 10% dintre ele și-ar dori să facă asta. Dintre toate participantele la sondaj, 2% nu folosesc social media nici în timpul unei vacanțe și nici în afara ei.

  Și dacă nu îi crezi pe cei care au făcut studiul, iată ce fac patru fete într-un city break la Berlin

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit