• Camere Live link="camereLive"
 • 2020, anul în care turiștii români redescoperă Delta Dunării

  0 Shares

  În zona protejată puteți găsi cazare la preturi acceptabile, dar vă puteți răsfăța și în resorturi de patru și cinci stele. Iar dacă vreți să simțiți cu adevărat experiența autentică din deltă, nu uitați că puteți mânca pește proaspăt gătit de bucătărese lipovence sau pregătit de bucatari iscusiți în restaurante cu pretenții. Iată o radiografie a prețurilor din paradisul verde al României.

  Înainte de a citi despre prețurile din Delta Dunării, v-am lăsat aici mai multe imagini care vă pot convinge să dați o fugă în acest loc minunat.

  Vacanță de lux la Crișan

  Delta Dunării ascunde un resort de cinci stele la Crișan, unde bugetul pentru două săptămâni de cazare depășește 2000 de euro. Serviciile sunt premium susțin cei care dețin complexul, iar turiștii sunt răsfățați cu cele mai bune preparate culinare, piscină interioară și camere în care mobilierul este construit doar din materiale ecologice. Clienții sunt tratati ca atare pentru banii pe care îi plătesc pentru astfel de vacanțe.

  Pentru cei care doresc intimitate, dar și ca urmare a pandemiei de coronavirus, complexul de cinci stele a construit special mai multe bungalouri. De altfel, pentru relaxare, clientii, care își permit luxul acestui resort din Crișan, sunt răsfățați la spa de specialiști în tainele masajului thailandez și suedez.

  “Am înțeles de la oaspeții noștri prin feedbackuri că este nevoie de foarte multă intimidate, iar  pe perioada pandemiei se necesită această distanțare, din acest motiv am venit cu oferta de bungalouri pentru oaspeți.Un bungalou oferă atăt intimitate cât și terasă proprie. Dacă își doresc, clienții beneficiază aici și de serviciul room service”, anunță Anamaria Ochetan de la Lebăda Resort.

  Cazare în Delta Dunării și plajă la Marea Neagră

  La un complex de patru stele, de această dată la Sfântul Gheorghe, locul unde turiștii pot îmbina o vacanță la malul mării, dar și în Delta Dunării, turiștii plătesc în jur de 600 de euro pentru un concediu de șase nopți cu micul dejun inclus. Administratorii complexului recunosc că lunile aprilie și mai au fost compromise, dar rezervările pentru iunie, iulie și august le-au întrecut așteptările.

  “Complexul nostru le permite turiștilor să păstreze distanța reglementată, le permite să se simtă în siguranță, se pot plimba prin resort fără să trebuiască neapărat să poarte mască, pot să se bucure de liberatea asta după 2 luni de stat închiși în apartamente sau în case. Pot să se bucure de natură, pot să se bucure de mare” susține Liliana Smira, managerul general al Green Village Resort.

  Concediu de șase zile cu 1000 de lei doar pentru cazare

  În Delta Dunării puteți alege și pensiuni mai mici sau gospodării autorizate. Aici, un concediu de sase nopti vă costă în medie 1000 de lei  la care veți adauga și banii pentru mancare, în jur de 50 de lei pe zi/ persoană. Avantajul este că veți mânca cel mai proaspăt pește.

  Sursa foto Marian Sterea

  De exemplu, la gospodăria condusă de Laura Efimov, peștele este prins de soțul doamnei și de fiul acesteia, apoi intră pe mâinile lipovencei care pregătește unul dintre cele mai bune storceaguri de la Sfântu Gheorghe. Există preparate și pentru turiștii care preferă o friptură bună. “Facem friptură de pește cu un sos tomat, cu usturoi și cu condimente. Întotdeauna folosim pește proaspăt, niciodată pește vechi”, se laudă doamna Efimov.

  În cazul în care nu doriți să vă avântați cu barca spre pensiunile și hotelurile din inima Deltei, aveți la dispoziție și varianta zonelor în care se poate ajunge cu mașina. De exemplu, la Sarichioi, o vacanță de o săptamâna vă costă în jur de 600 de euro, cazare cu demipensiune.

  Deși nu există cifre oficiale ale Institutului Național de Statistică, patronatele din Delta Dunării recunosc că mulți turiști români și-au adus aminte că una dintre cele mai frumoase zone din Europa este chiar la ei acasă.

  Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita că îmi poți da follow  AICI pentru a vedea și următoarele postări. Mulțumesc!

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit