• Camere Live link="camereLive"
 • Destinul fericit al unei clădiri istorice din Constanța

  0 Shares

  Am promis că pe funkytravel.ro veți citi despre locuri unicat aflate la malul mării. Le pot spune ponturi de cazare mai ales că le verific personal înainte de a le descrie. Primul articol a fost despre Casa Chintoan, iar acum a venit momentul să vă dezvălui destinul unei case cu o istorie de peste 100 de ani. O ruină din centrul municipiului Constanța care a beneficiat de o transformare demnă de un documentar de televiziune. Vă reamintesc că aceste articole nu sunt publicitare, ci pleacă din dorința mea de a ajuta cum pot sectorul turistic și așa lovit de pandemie.

  Ruina de la numărul 31, de pe strada Cuza Vodă

  Nu este întâmplător intertitlul! Sătui de casele vechi lăsate în paragină, localnicii le identifică după strada pe care se află. Proprietatea cu un etaj și ferestre mari își pierduse strălucirea încă din anii comunismului. După revoluție, a devenit adăpost al oamenilor străzii care obișnuiau să facă focul în mijlocul camerelor.

  În urmă cu opt ani, mai mulți investitori au riscat, au cumpărat casa și s-au încăpățânat să-i redea strălucirea. Cred că nici măcar ei nu și-au dat seama la ce s-au înhămat. Peste 1,2 milioane de euro au fost investiți în ceea ce acum se numește Vila Opt.

  De la primii pași făcuți în clădire, descoperi o altă lume

  Renovările s-au finalizat pe 1 iulie 2020, anul care ne-a dat tututor planurile peste cap din cauza COVID 19. Atunci au fost deschise ușile, iar Vila Opt și-a dezvăluit noile secrete. De cum pășești în clădire descoperi amfore din piatra, trepe de marmură, iar arhitecții au decis să lase la vedere cărămida folosită initial la construcția clădirii. Lumina caldă este asigurată de candelabre spectaculoase. Este un loc intim și plin de rafinament.

  .

  Micul boutique hotel a fost împărțit în șase camere și un apartament, dispuse pe cele trei etaje ale vilei. Fiecare spațiu de cazare a fost personalizat în stilul contemporary chic. Mobilierul este realizat la comandă din lemn și fier, recuperate din alte cladiri demolate. Ca un mic detaliu, tavanul din baia apartamentului este realizat din lemnul rămas de la o moară veche de 100 de ani.

  Deși nu am studii de design interior, vă pot spune cu mâna pe inimă că materialele nobile, liniile simple, tonurile neutre și decorațiunile dau o notă sofisticată fără a fi opulentă.

  La parterul vilei se află un Bistro cochet unde se poate servi micul dejun, iar pe acoperiș un Rooftop Bar unde poți savura un pahar de vin și admira priveliștea orașului. Da, boutique hotelul este deschis tot timpul anului și este la doar zece minute de mers pe jos până la plajă sau la Cazino.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit