• Camere Live link="camereLive"
 • Iată una dintre cele mai spectaculoase cazări la malul mării

  0 Shares

  Dacă tot s-a terminat sezonul estival 2020 și marea de turiști se întreabă cum va arăta 2021, m-am găndit să vă dezvălui unele dintre cele mai spectaculoase cazări de la malul mării. Pe lângă faptul că sunt deschise tot timpul anului, da puteți să veniți la mare și toamna și iarna, locurile despre care voi scrie sunt ascunse de privirile indiscrete și oferă poate cel mai important lucru într-o vacanță: relaxarea. Astăzi vă dezvălui o casă din Constanța transformată într-un cochet boutique hotel. Acest proiect nu este unul publicitar! 

  O casă construită în 1936, proiectată de un arhitect francez și aflată pe strada care poartă numele celui mai renumit poet român 

  Într-o seară caldă de octombrie, am vizitat Casa Chintoan. De când am făcut primii pași în curtea vilei, am simțit briza mării, iar zgomotul valurilor care se spărgeau de diguri întregeau tabloul. Nimic din exterior nu dezvăluie ceea ce vei găsi în acest boutique hotel! Ușile ne-au fost deschise de doi prieteni și atunci am simțit bunul gust. Mobila din lemn masiv, parchetul care poartă patina istoriei și sentimentul de căldură te impresionează de când intri. 

  Casa, situată pe strada Mihai Eminescu din Constanța, a fost construită în anul 1936 de un arhitect francez pentru boierul Petre Dervescu și sora acestuia. În 1972, locuința a fost moștenită de fiica boierului, Maria Vișan. După aproape 70 de ani de la construcție, familia Chintoan a cumpărat imobilul și își îndeplinea un vis mai vechi, dar și o ambiție- o casă cu vedere la mare pe Strada Mihai Eminescu. Din 2003, casa a fost reședința familiei Chintoan, iar de anul trecut, turiștii au norocul de a simți energia acestei case și de a împărtăși aceleași valori ca ale proprietarilor : respect, iubire, bunătate și optimism. 

  Vila este destinată exclusiv adulților și permite accesul cu animalele de companie

  Cinci camere sunt deschise turiștilor- una la demisol, una la parter, două la etajul unu al clădirii, iar cea de-a cincea este situată în mansardă. Pe mine ultima m-a impresionat, deși accesul se face pe o scară extrem de îngustă și greu accesibilă cu bagaje voluminoase.

  Dar, dacă ai trecut de acest impediment, ți se dezvăluie un apartament care îți va da sentimentul că locuiești într-un castel.  Mobila, obiectele de design și cada amplasată special pentru o sesiune de relaxare fac din acest apartament un loc unic.

   O altă piesă de rezistență cred că este  camera care face trecerea spre terasa cu vedere la mare. Un loc în care poți citi în sunetul valurilor, te poți conecta cu natura și, de ce nu, chiar să răspunzi la email-urile urgente (deși vacanța înseamnă deconectare de la serviciu). 

  Proprietarii recunosc că se adresează turistului care a înțeles că o vacanță de calitate stă în detalii. Aici ai parte de liniște, de discreție, de istorie și zâmbete, de servicii și produse de calitate  și, bineînțeles, de view-ul spectaculos către mare. “Ne dorim să promovăm valorile stabile ale societății, să încurajăm oamenii care ne trec pragul să vină, să descopere orașul, să descopere antreprenorii locali, să se bucure de mare în orice moment al anului. De aceea, punem la dispoziție micul dejun la cerere, în rest încurajăm turiștii să descopere preparatele locale, vibrația locului, vinurile dobrogene, să devină parte din comunitate pe durata sejurului”, spune Bianca Chintoan, proprietar

  De ce să vii la mare în extresezon ?

  Aceasta este și întrebarea pe care proprietarii și-au pus-o în momentul în care au decis să lase deschisă Casa Chintoan. “Să ai plaja doar pentru tine, să vezi spectacolul mării iarna, să te bucuri de fiecare răsărit de soare din confortul patului, să te bucuri de liniștea de pe străzile Constanței, toate acestea te vor face să te îndrăgostești de oraș”. Destule motive pentru o escapadă în orașul de la malul mării. 

  Și cum toți suntem cu nervii în pioneze, mai ales că 2020 și-a arătat adevărata față de când cu pandemia de coronavirus, managerii micului hotel au înțeles că sănătatea este mai importantă decât orice și au conceput câteva pachete de vacanță destinate cuplurilor sau celor care au înțeles că au nevoie de timp în solitudine și răsfăț.“Fiecare avem nevoie să ne validăm ființa umană, să ne regăsim, să facem un pas în spate de la alergătură, comisioane, teamă și tot ce a mai pus stăpânire pe noi în ultimele luni. Avem nevoie să ne regăsim pentru a putea reclădi o societate sănătoasă, cu valori puternice și relații curate”, povestește Bianca Chintoan. 

  În oferta din extrasezon, poți opta pentru pachete cu sesiuni private de yoga, masaj în cameră, platou de brânzeturi cu vin, iar din luna noiembrie, sesiuni de floating therapy. Toate pachetele conțin micul dejun inclus.  Bineînțeles, camerele se pot rezerva și separat, iar serviciile extra pot fi solicitate individual. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit