• Camere Live link="camereLive"
 • Plaja sălbatică de la Vadu plină de deșeurile „uitate” de turiștii iubitori de natură

  0 Shares

  Scriu, șterg și mă enervez! Nu este pentru prima dată când cei de la Administrația Biosferei Delta Dunării îmi trimit fotografii cu “dovezile” gradului de civilizație ale unor homo sapiens care aleg să meargă în weekend pe plaja de la Vadu. Este frumos la Vadu și chiar vă recomand să încercați o escapadă în sălbăticia de acolo, dar regulile de protecție ale rezervației naturale sunt simple și sunt scrise pe un panou chiar la intrarea în zonă. În cazul în care considerați că regulile sunt făcute doar pentru a fi încălcate atunci vă recomand să alegeți plajele sălbatice din străinătate unde știu că veți respecta regulile pentru că nu sunteți acasă.

  Regulile OBLIGATORII pentru plaja Vadu

  Și acum să ajungem și la “dovezile” lăsate în urmă de anumiți turiști

  Ca în fiecare an, luna iulie aduce pe litoralul românesc un aflux de turiști. Mulți aleg să facă plajă în zona Corbu-Vadu.  Potrivit celor de la ARBDD, în ultimul weekend au fost estimați aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi). Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Iată doar câteva exemple suprinse de inspectorii de la Biosferă și de jandarmii care îi însoțesc.

  “Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancțiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul).Facem încă odată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor” transmit reprezentanții ARBDD.

  Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit