• Camere Live link="camereLive"
 • Premieră pe litoral: turiștii de la Eforie vor fi amendați pentru alertarea falsă a salvatorilor, distrugerea balizelor sau mutarea acestora

  Ignoranţa Ucide Anual 37 Turisti Inecati pe Litoralul Romanesc Funky Travel Blog Cei mai mulţi ignoră steagurile salvamarilor/ Turiştii nu cunosc semnificaţia steagurilor
  0 Shares

  Într-o postare pe pagina de facebook, reprezentanții Serviciului de Salvamar din Eforie au anunțat măsurile pe care le-a instituit autoritatea locală împotriva turiștilor care distrug tehnica pe care o au în dotare, dar și pentru falsa alarmare. Trebuie menționat ca noul regulament al Primăriei Eforie este o premieră pe litoral și nu este exclus să fie aplicat în toate stațiunile.

  Iată ce sancțiuni pot primi turiștii dacă nu respectă regulile în zona de plajă

  Art.1 – Pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice pe plajele turistice de pe raza Orasului Eforie, urmatoarele fapte constituie contraventie:

  1. a) apelarea, in mod nejustificat, la reprezentantii serviciului de salvare acvatica pentru cautarea in apa de persoane presupus disparute de pe plaja,
  2. b) mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare in alte locuri decat sunt ancorate de catre reprezentantii serviciului de salvare acvatica,
  3. c) utilizarea geamandurilor drept colace de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel incat sa impiedice vizibilitatea acestora.

  Art.2 – (1) Contraventiile prevazute la art.1 savarsite de persoane fizice se sanctioneaza cu amenda intre 1000 lei si 2000 lei.

                 (2) Contraventiile prevazute la art.1 savarsite de persoane juridice se sanctioneaza cu amenda intre 1500 lei si 2500 lei.

         Art.3 – Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se realizeaza de lucratorii din cadrul Serviciului Politie Locala al Primariei Eforie sau de alti functionari publici incadrati in Primaria Eforie si imputerniciti in acest scop prin dispozitia primarului.

         Art.4 – Dispozitiile referitoare la contraventiile prevazute la alin.1-5 se completeaza cu prevederile OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

         Art.5 – Se imputernicesc lucratorii din Serviciul Politie Locala al Primariei Eforie pentru constatarea contraventiilor si aplicarea urmatoarelor sanctiuni contraventionale:

  1)    cele prevazute la art.23 alin.1 lit. b din HG nr.1136/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea serviciilor publice de salvare acvatica-salvamar si a posturilor de prim ajutor pe plaja (nerespectarea prevederilor art.6 din acelasi act normativ)

  2)    cele prevazute la art.8 alin.2 lit.c din OUG nr.19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, cu modificarile si completarile ulterioare.

   

  Salvamari pe plaja

  Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor. Programul zilnic de lucru este in intervalul 8.00 – 19.00 cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august când programul zilnic este în intervalul 08.00-20.00

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit