• Camere Live link="camereLive"
 • “Reconectăm oamenii la natură prin sport, educație, divertisment, mișcare, lucru în echipă și implicarea în viața comunității”

  0 Shares

  “De 10 ani vâslim pentru Apele Unite ale României, pentru promovarea potențialului hidrografic al României în general și al Deltei în special. Apele sunt când liniștite, când mai tulburi, dar hotărârea noastră și a partenerilor noștri este întotdeauna aceeași. Căutăm soluții de protejare și valorificare mai înțeleaptă a cursurilor de apă, care să nu reducă perspectivele economice ale comunităților. Atragem atenția asupra potențialului pe care apele îl joacă în viața comunității și asupra rolului fiecăruia dintre noi în păstrarea apelor curate, sănătoase și frumoase. Reconectăm oamenii la natură prin sport, educație, divertisment, mișcare, lucru în echipă și implicarea în viața comunității”.

  Acesta este mesajul prin care a fost lansată cea de-a zecea ediție a festivalului RowmaniaFest. Organizatorii au publicat și programul evenimentului, dar și liniile acestei acțiuni.

  “RowmaniaFEST vorbește mai ales despre responsabilizarea cetățenilor, despre educație pentru reducerea risipei, despre înțelegerea efectelor pe care le au activitățile noastre asupra apelor. Propunem un exercițiu de descoperire și prețuire a mediului prin experiența nemijlocită a contactului direct cu natura din Tulcea și Delta Dunării: activități în natură, pe apă sau în jurul acesteia.”

  sursa foto- Mircea Baciu

  Ediția a 10-a a Festivalului aduce:

  🌱💦 Acțiune de ecologizare la Lac Zaghen

  🚣🏼‍♀️🚣🏼‍♀️ Competiții de vâslit pe Lac Ciuperca

  🛠🛶 Ateliere de educație alternativă pentru copii: construcție de machete de bărci, reciclare creativă, fotografie (Lac Ciuperca)

  🎸🎼 Concerte (Gara Tulcea)

  🍿🎥 Proiecție de film în Piața Civică

  💬🎤 Discuții despre sănătatea apelor din România (Hotel Esplanada)

  🧭👬Călăuzele Deltei – program educațional pentru copii (lac Ciuperca)

  🖼🚣🏼‍♀️Expoziție de machete și fotografie – Navigația pe Dunăre (Casa Avramide)

  🏄🏽‍♀️🚣🏻‍♂️Caravana Apele Unite – tură de vâslit în Delta Dunării

  Accesul la RowmaniaFEST este gratuit. Iar dacă nu ai participat niciodată la acest eveniment, ai aici un clip video.

  Mai multe informații găsiți aici: www.rowmania.ro

   

  Funkytravel.ro
  Funkytravel.ro

  Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit.