• Camere Live link="camereLive"
 • Descoperă cum și cine creionează lumea Neversea și Neversea Beach

  arhitect Neversea
  0 Shares

  Dacă ai fost la Neversea Beach, Festivalul Neversea și UNTOLD și ai remarcat butaforiile, design-ul și lumea fantastică din cele trei locuri, poate te-ai întrebat și cine este în spatele lor. Iată răspunsul: Florina Dascăl, 32 de ani, Creative Director la Neversea Festival, dar și Architecture Lead Untold Univers.

  Florina Dascăl
  Florina Dascăl, Creative Director la Neversea Festival, dar și Architecture Lead Untold Univers.

  La Neversea Beach vorbim despre o deconectare din rutina zilnică, despre acele lucruri mărunte care ne relaxează și ne bucură

  Îmi doresc să citești acest interviu aflându-te pe o plajă, cu sunetul valurilor  sau muzica preferată în căști. Dacă nu ești în scenariul meu, stai confortabil, pune muzica mării în căști și descoperă cum se creionează lumea Neversea și Neversea Beach.

  Neversea este mai mult decât o simplă plajă! Este de fapt o punte de legătură cu cel mai mare festival organizat pe malul mării. De unde inspirația pentru noul look al Neversea Beach?

  În procesul de creație a Neversea Beach și Neversea Festival am pornit de la principii comune. Ne dorim să oferim un sentiment real de escapism persoanelor care ni se alătură și, ulterior, de  reconectare cu cea mai bună și sinceră versiune a fiecăruia dintre noi. În cazul Neversea Festival, acest lucru se manifestă printr-o explozie de energie, culoare și exuberanță. La Neversea Beach vorbim despre o deconectare din rutina zilnică, despre acele lucruri mărunte care ne relaxează și ne bucură. Din acest motiv, principala sursă de inspirație este locul în care ne aflăm, cu marea, plaja, soarele, briza și energia pe care poți să o simți doar aici. Am folosit în amenajare materiale naturale, prelucrate prin tehnici meșteșugărești, ne-am inspirat din forme vernaculare și am încercat să ne integrăm cât mai natural, ca și cum suntem aici dintotdeauna. 

  Dacă ai descrie Neversea Beach într-un singur cuvânt care ar fi acesta ?

  Beatitudine !

  Ce elemente instagramabile ai decis să amplasezi pe plaja Neversea?

  Elementele instagramabile sunt gândite pentru a transpune vizitatorii într-o lume a viselor, de inspirație marină și fac conexiunea cu lumea suprarealistă pe care o prezentăm în festival. Sculpturile de pe plajă sunt realizate din materiale naturale, prin tehnici locale. Veți găsi scoici supradimensionate, sirene și o balenă care iese din nisip într-o oază cu măslini.

  Este Neversea Beach un reper pentru litoralul românesc? De ce?

  Dorința noastră a fost să creăm un loc care să pună în valoare și să celebreze frumusețea litoralului românesc. Sperăm ca am reușit. 😊

  Neversea Beach
  Neversea Beach

  Ce element stabilit de tine nu ar trebui să ratez atunci când ajung la Neversea Beach?

  M-aș bucura ca cei care ajung pe plajă să experimenteze câte puțin din fiecare zonă – să guste deliciile din bar, să se bucure de zonele de relaxare, de jocul umbrelor și texturilor din lounge, de mirosul de busuioc și lavandă de pe terase, să probeze ținutele din colecțiile dedicate ale designerilor români, să încerce sporturile de apă, și să danseze pe muzica plajei.

  Este un loc care invită la bucurie, exuberanță și care oferă libertatea de a fi exact așa cum ești

  Festivalul Neversea este o oază de culoare și libertate, cu scene și decoruri uimitoare. Care este povestea din spatele lor?

  Neversea Festival vorbește despre o lume  în care visele se suprapun cu realitatea, iar emoțiile se materializează în moduri neașteptate.  Este un loc care invită la bucurie, exuberanță și care oferă libertatea de a fi exact așa cum ești. Prin tot ceea ce construim încercăm să surprindem și să potențăm aceste trăiri, care stau la baza energiei constante pe care o primim în schimb de la festivalieri.

  Cât timp durează să realizați conceptul și schița fiecărei scene? Și cât timp durează construcția fiecărei scene în festival?

  Conceptualizarea și proiectarea scenelor și a instalațiilor din festival începe de cele mai multe ori la scurt timp după încheierea acestuia și se întâmplă în echipe complexe – artiști conceptuali, ilustratori, ingineri tehnici, de sunet, de lumini, show designeri, producători de structuri și decoruri, echipe de producție și manageri de proiect. Construcția efectivă a scenelor durează câteva zile, 10 -20, în funcție de dimensiunea acestora, dar partea cea mai intensă este dată, întotdeauna, de cele 4 zile de show, când scenele prind viață, și munca de pe tot parcursul anului capătă contur.

  Nu pare România! Zici că este pe o plajă din America! Neversea Constanta Litoral Petrecere Festival Muzica Distractie Plaja Romania Europa
  Festivalul Neversea

  The Island of Dreams este plin de locuri instagramabile. Cum alegeți decorurile și spațiile în care le amplasați?

  Atunci când ne imaginăm festivalul ne dorim ca cele patru zile să genereze amintiri pentru un an întreg. De aici și multitudinea de elemente care ajung în feedurile festivalierilor. Instalațiile și decorurile din festival au rolul de a stârni curiozitatea și invita festivalierii la visare.  

  Festivalul Neversea
  Răsărit suprins la Neversea

  Ce elemente noi vor fi în acest an în festival?

  .

  Anul acesta este unul special, deoarece festivalul revine după doi ani de pauză. Ne așteptăm să fie cea mai bună ediție de până acum și așteptăm ca festivalierii să ne spună care sunt experiențele pe care le-au trăit și elementele care i-au surprins. 

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit