• Camere Live link="camereLive"
 • Alertă în Thassos! Pădurea s-a reaprins în zona Potamia

  incendiu thassos
  0 Shares

   

  Din păcate, în jurul orei 23:40 a reînceput să se aprindă pădurea în zona Potamia, intervin pompierii și voluntarii. Vă rugăm să evitați deplasările neesențiale! Păstrați-vă calmul, respectați ordinele autorităților! Vă vom ține la curent cu evoluția situației.

  Acesta este anunțul făcut de echipa paginii Forum Thassos după reizbucnirea incendiului în insula pe care se află mii de români. Turiștii au început să posteze fotografii și clipuri video cu flăcările care se extindeau.

  “Știm situația, noi o monitorizam cel mai bine, suntem în contact cu autoritățile și vă ținem la curent cu tot ce e necesar! Momentan, am vorbit cu un localnic dintre voluntari. Focul se duce spre munte iar pe zona spre Skala Potamia nu are cum veni pentru că între locul noului incendiu și Golden Beach e deja ars. Nu este în zona turistică. Pompierii au acționat neîntrerupt pe tot parcursul zilei, un efort supraomenesc după părerea mea și impresionant”, a anunțat unul dintre moderatorii grupului.

  incendiu thassos
  sursa- Forum Thassos

  Avertizare MAE pentru Grecia

  Ministerul Afacerilor Externe atenționează românii care vor să meargă în Grecia despre avertizarea meteo de fenomene extreme transmisă de Serviciul Național de Meteorologie – EMY. Avertizarea este valabilă pînă pe 15 august 2022, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul Greciei. Sunt semnalate precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii, descărcări electrice se vor înregistra în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee.

  Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit