• Camere Live link="camereLive"
  • Românii, speriați de prețurile vacanțelor externe: “grecii, italienii și turci vor să-și vândă casele sau doar să le închirieze?” 

    0 Shares

    “O creștere de 15-20% în 2023, față de 2022!” Estimarea făcută de mai toate agențiile de turism din România, care vând vacanțe externe, pare să fi fost mult prea optimistă. Românii, care nu au fost inspirați să-și cumpere vacanțele prin early booking sau nu au avut disponibilitatea financiară pentru a achiziționa încă de anul trecut vacanța pentru 2023, încep să se lovească de adevăratele prețuri pentru această vară. 

    “Mi se par doar mie prețurile mari anul acesta??? Vă rog păreri”

    Sute de comentarii au început să curgă pe Forum Thassos după ce o doamnă a făcut această postare. 

    Grecia
    Captură Forum Thassos

    Lasând la o parte răutatea unor membri ai forumului, cele mai multe răspunsuri confirmă o creștere de 30-50% aproape în toate destinațiile fie că vorbim de Grecia, Spania, Turcia sau Italia. 

    Grecia
    Captură Forum Thassos

    “Acum 3 ani era 80 eur pe noapte, anu trecut 101 eur pe noapte, anu asta 150.5. Atașez dovada”

    Cei care au observat creșterea reală a tarifelor de cazare sunt turiștii români care aleg anual, aceeași perioadă,  în aceeași stațiune, în același hotel. 

    “Da, s-au scumpit cu 50%. Am exemplu hotelul la care tot mergeam noi de ani de zile. Acum 3 ani era 80 eur pe noapte, anu trecut 101 eur pe noapte, anu asta 150.5. Atasez dovada. Periada fix aceeasi”

    Booking
    Captura foto care însoțea mesajul

    Iată alte comentarii lăsate de turiștii români.

     

    “Sissy San Antonio – anul trecut 7 nopti 500 euro 18-25 august, anul acesta 130 euro/noapte aceeași perioadă”

     

    “Cred ca viata s-a scumpit peste tot la nivel global. Insa anul trecut in thassos 1500 lei cu demipensiune, acum este 1650 lei doar cazarea fix aceeasi vacanta , nu veniti cu idei aiurea ca nu poti contrazice asa pret , niciunde in lumea asta nu au crescut cheltuielile atat.”

     

    “Oameni buni, preturile au crescut la nivel global, daca platiti cu 10-15% e fireasca cresterea in raport cu inflatia ( declarata) caci cea reala e de 25-30% aia e. My 2 cents , daca scumpirile depasesc 30-40% acolo e grosolanie” 

    15% este media de creștere a prețurilor pe litoralul românesc

    Litoralul românesc nu va fi mai ieftin în 2023 față de 2022, iar estimarea este un plus de cel puțin 15% față de tarifele din sezonul trecut. Și atunci care ar fi plusul? De ce ar alege mai mulți românii să vină pe litoralul românesc ? 

    Urmărește Funky Travel

    Blog - www.funkytravel.ro
    Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
    Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit