• Camere Live link="camereLive"
 • #Christmas Market Challenge! București, două târguri total diferite

  West Side Christmas Market
  0 Shares

  În cazul în care ne-ați urmărit pe www.funkytravel.ro sau pe Instagram și Facebook, ați văzut că am plecat într-o călătorie prin România în încercarea de a realiza un #christmasmarketchallenge. Prima destinație a fost Craiova, apoi Bogdan a scris despre Iași, am povestit despre experiența de la Sibiu, iar acum a venit rândul Capitalei. 

  În București sunt două târguri de Crăciun. Unul amplasat în sectorul 6, West Side Christmas Market, și unul în Piața Constituției, în fața clădirii Parlamentului. Voi scrie în ordinea vizitării lor! 

  West Side Christmas Market, un debut bun, dar trebuie lucrat la reglajul fin

  West Side Christmas Market este situat în Parcul Drumul Taberei din sectorul 6. Profită de una dintre cele mai spectaculoase amplasări în aer liber, înglobează Podul Bengaulles și se întinde în cuva secată a lacului din parc. 

  Aflat sub patronajul celor de la UNTOLD, West Side Christmas Market îți ia ochii când ajungi la fața locului. O roată înaltă de peste 30 de metri, podul îmbrăcat într-o plasă de lumini de sute de metri lungime și lățime, un patinoar, un brad frumos împodobit și o scenă unde sunt organizate spectacole. 

  West Side Christmas Market
  sursa foto- West Side Christmas Market

  Ce mi-a atras atenția a fost îmbinarea tradiționalului cu noul. Sania lui Moș Crăciun este de fapt o instalație, asemănătoare “vehiculului” tras de reni, dar cei mici care aleg să urce, primesc ochelari VR prin care li se proiectează imagini dintr-un roller coaster. 

  West Side Christmas Market
  West Side Christmas Market

  Mai mult un food market decât un Christmas Market

  West Side Christmas dispune de 60 de căsuțe, potrivit anunțului organizatorilor. Din păcate, cele mai multe vând doar mâncare! Înțeleg că cei mai mulți vizitatori vor gusta din preparate, dar nu cred că vor mânca non stop cât se vor afla în Târgul de Crăciun. Bucureștenii și turiștii (mulți constănțeni m-au întrebat cum este la West Side când am publicat poze de acolo) își vor dori mai mult decât mâncare. Avantajul este că prețurile sunt mai mici față de Craiova și Sibiu. De exemplu, cei doi langoși reinterpretați au fost 30 de lei. 

  West Side Christmas Market
  West Side Christmas Market

  Sunt și câteva căsuțe cu cadouri, dar lipsesc cele tradiționale de Crăciun, așa cum am văzut în Sibiu. Tocmai de aceea am scris că organizatorii trebuie să lucreze la reglajele fine. Dacă am admirat că fiecare căsuță din târg îți explică printr-un anunț ce vei găsi de vânzare, mi-ar fi plăcut să fie luminate cu instalații, astfel încât peisajul să fie feeric. Loredana, atentă la detalii din fire, spune că designul acestor mici magazine de iarnă duce lipsă de inspirația specifică celor de la Untold.

  West Side Christmas Market
  West Side Christmas Market

  Un pont pentru cei care vor să viziteze West Side Christmas: încearcă să ajungi în jurul orei 15.30 dacă vrei să găsești locuri de parcare în zonă. Seara este extrem de greu cu mașina și îți recomand să folosești alternativele de transport. Pentru constănțeni cred că cea mai bună soluție este trenul și apoi alte posibilități de transport spre târg. 

  Un plus al West Side Christmas: toate căsuțele au POS așa că poți plăti orice cu cardul. 

  Târgul de Crăciun din Piața Constituției, locul unde am rezistat doar 15 minute și nu ne-am mai întoarce

  Al doilea târg de Crăciun din București este în Piața Constituției, în fața clădirii Parlamentului. Cea mai mare greșeală a noastră a fost să încercăm să ajungem cu mașina la cel puțin un kilometru distanță. 

  Locurile de parcare cu plată nu există, iar cele disponibile pe străduțe sunt sub “patronajul” băieților care îți zgârie mașina dacă nu le lași …”cel puțin zece lei”. Pe drumul spre târg ești asaltat de vânzători ambulanți de tot felul de chinezării. Și apoi intri în târg. Grătare cu mici și ceafă de porc sub o perdea luminată și un brad împodobit…doar ca să fie. 

  Târgul de Crăciun din Piața Constituției
  Târgul de Crăciun din Piața Constituției

  La căsuțele din târg părea că am ajuns la Dorally.  În singura în care vânzătoarea se lăuda că se vând lucruri tradiționale, erau … ii made in China. 

  Târgul de Crăciun din Piața Constituției
  Târgul de Crăciun din Piața Constituției

  Dacă ar fi să descriu experiența din Târgul de Crăciun din Piața Constituției într-un singur cuvânt, acesta ar fi “dezamăgire”.

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit