• Camere Live link="camereLive"
 • #Christmas Market Challenge! Brașov, eleganță, dar fără atracții pentru copii 

  Târgul de Crăciun Brașov
  0 Shares

  În cazul în care ne-ați urmărit pe www.funkytravel.ro sau pe Instagram și Facebook, ați văzut că am plecat într-o călătorie prin România în încercarea de a realiza un #christmasmarketchallenge. Prima destinație a fost Craiova, apoi Bogdan a scris despre Iași, am povestit despre experiența de la Sibiu, a venit rândul Capitalei și acum intră în scenă Brașov. Textul despre Brașov este scris de Emil Tatu pentru că noi am rămas blocați în traficul dintre Sibiu și Brașov. 

  Emil Tatu îmi este prieten, apoi avocat, dar și realizatorul emisiunii “Intre alb și negru” la Constanta Tv. Cum l-am prins fix în Brașov, l-am rugat pe Emil să descrie târgul de Crăciun. 

  Cuvântul care descrie cel mai bine târgul de Crăciun al Brașovului de anul acesta este: eleganță

  Cu o inaugurare care s-a bucurat de cea mai mare mulțime din ultimii ani (din spusele localnicilor), târgul Brașovului se bucură poate de cel mai mare “vad”. Orașul de sub Tâmpa rămâne o destinație de inerție  a românilor și nu neaparăt nejustificat. De la an la an, târgul s-a îmbunătățit. 

  Târgul de Crăciun Brașov
  sursa foto A.B. - Târgul de Crăciun Brașov

  Amplasat în Piața Sfatului în mod tradițional, anul acesta pare că s-a mărit numărul casuțelor și oferta de produse. Venind pe jos dinspre Biserica Neagră (cel mai bun moment al zilei fiind ora crepusculului, se îngână “tabloul” clădirilor pieței cu luminile târgului. Aa, încă ceva să nu uit. Evitați deplasarea în zonă cu mașina personală: locuri de parcare nu sunt multe și sunt insuficiente pentru afluxul de turiști, iar în zona parcării, aleea de o știm toti, mai sus de Biserica Neagră, este locul unde nervii se întind până spre cedare. Taxi, transport în comun sau alternativ sunt soluțiile de vizitare.

  Revenind la târg, primul lucru care se remarcă este decorarea pieței în integralitatea ei, dar și a zonei adiacente cu lumini elegante, în culori alb-auriu, de calitate, fără să epateze, dar nici nu lipsesc. Overall, aspectul luminat al pieței (chiar fără o perdea “acoperiș”) completează bradul absolut imens care tronează în același loc ca în fiecare an. 

  sursa foto A.B. - Târgul de Crăciun Brașov

  Decorat și luminat cu același bun-gust, e cea mai bună oportunitate pentru fotografii. Undeva în spatele pieței este și o scenă.  Cât am fost acolo nu am văzut concerte, dar sigur există. Multe căsuțe, simple, de lemn, organizate cumva pe zone, oferă doritorilor mai toate tipurile de produse pe care te aștepti să le găsești în astfel de târguri. Afumături, prăjituri, ciocolată de casă, turtă dulce, kurtos (nelipsit), produse handmade, pielarie, decorațiuni, oferta e destul de mare. Prețurile, pe masură!

  Una caldă, una rece! Vișinată fiartă, dar puține atracții pentru copii

  O zona specială de căsuțe este rezervată, în lateralul Turnului Sfatului, pentru mâncare, vin fiert și alte încălzituri (clătite, gogoși, langoși, castane). La una din căsuțe am văzut și gustat, surprinzător, vișinată fiartă. Este altceva și merită cei 12 lei. 

  Târgul de Crăciun Brașov
  sursa foto A.B. - Târgul de Crăciun Brașov

  Târgului de Crăciun al Brașovului îi lipsesc atracțiile pentru copii, este eminamente un târg “de vizitat” și cam atât. Eventual poate să stai pentru un vin fiert în piață. Dar nimic mai mult!