• Camere Live link="camereLive"
 • Pinguini, babuini și tot vântul din lume la Capul Bunei Speranțe

  Oceanul Atlantic
  0 Shares

  A trecut mai bine de o săptămână de când tot hoinărim prin Africa de Sud și parcă, în fiecare zi, suntem din ce în ce mai uimiți de frumusețea acestei țări aride. Un amestec între sentimentul de nesiguranță pe timp de noapte, teama de rechini atunci când aluneci cu placa pe valurile oceanului, frumusețea apusului surprins pe terase înalte de zeci de metri, plaje cu un nisip aproape alb și apa de un turcoaz amețitor fac din această țară o adevărată experiență, cu bune și rele.

  Atenție! Verificați sub mașină! S-ar putea să aveți un pinguin.

  Mesajul de avertizare l-am descoperit pe străzile care duc spre Boulders Beach, locul care adăpostește rezervația de pinguini.

  Boulders Beach
  Boulders Beach
  Deși la școală am învățat că pinguinii iubesc zonele reci, iată că specia, care poartă numele continentului care i-a adoptat, s-a aclimatizat cu soarele arzător african
  Informații despre Pinguinul African
  Informații despre Pinguinul African

  Pinguinul African a reușit să îmbine răcoarea apelor reci ale Atlanticului cu sesiunile de bronz pe stâncile rotunde aflate în zona Boulders Beach. Aflată în declin, specia este protejată, iar zona Boulders Beach este integrată în parcurile naturale africane. Vizitatorii sunt obligați să achite o taxă pentru a avea acces în zona populată de pinguini, dar și pe plajă. Locuitorii din Africa de Sud și cetățenii care fac parte din uniunea economică SADC (Angola, Botswana, Comoros, Congo, Eswatini, Lesotho, Madagascar, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibia, Seychelles, Tanzania, Zambia și Zimbabwe) au tarife speciale, iar turiștii achită 190 de ZAR ( 0,24 lei – 1 ZAR) pentru adulți și 95 ZAR pentru copii.  

  PONT- ca să nu stați la coadă, vă recomand să vă achiziționați biletele online de pe site-ul oficial al parcurilor naturale din Africa de Sud.

  În cazul în care călătoriți din decembrie până în iunie, nu ar fi rău să aveți la voi și costumele de baie. Nu în fiecare zi ai ocazia să stai la soare sau să faci baie alături de pinguini.

  Simons Town, locul în care timpul parcă stă pe loc

  Nu știu dacă noi, europenii, ne-am pierdut răbdarea și nu mai știm să ne bucurăm de momentele în care socializăm cu familia și prietenii la restaurant, în așteptatea preparatelor culinare. Ne-am obișnuit ca totul să fie în viteză! Iată că în Africa de Sud a trebuit să reînvățăm să fim mai răbdători. Totul merge cu viteza melcului. Pe șosele ai limite de viteză mult mai drastice decât în Europa, la restaurante și cafenele timpul mediu de așteptare este de 40-60 de minute, uneori chiar și pentru un cappuccino. Iar testul suprem l-am avut de trecut în Simons Town. Am ales să ne oprim pentru cină în satul pitoresc, cu vedere spectaculoasă la Oceanul Atlantic.

  Charlies Garage, Craft Brewery, a fost alegerea noastră.

   

  Charlies Garage, Craft Brewery
  Charlies Garage, Craft Brewery

  Recomandat pentru preparatele din carne de vită, dar și pentru berea produsă chiar în restaurant, localul are un aer britanic. Bucătăria deschisă îți oferă șansa să observi cum angajații prepară totul în sobe și grătare încinse de focul de lemne. Doar că cei cinci angajați din bucătărie chiar lucrează cu viteza melcului. Nu vreau să vă influențez și tocmai de aceea vă spun că preparatele alese de noi au fost foarte bune ( coastă de vită, cârnați Texani, pulled pork). Doar că am avut de așteptat mai bine de o oră!

  Capul Bunei Speranțe și tot vântul care biciuie Africa

  Pentru cei care au citit romanul “Toate pânzele sus!”, scris de Radu Tudoran și  apărut în 1954, sau au văzut serialul de televiziune cu același nume, produs în 1977, Capul Bunei Speranțe are o rezonanță anume. De mici ne-am dorit să călătorim alături de echipajul corabiei “Speranța”.  Iată că am reușit la finalul anului 2023 să ajungem în cel mai sudic punct al Africii de Sud.

  Capul Bunei Speranțe
  Capul Bunei Speranțe

  Chiar la intrarea în parcul natural, un babuin a vrut să ne atragă atenția asupra limitei de viteză.

  Întinsă pe sute de hectare, rezervația naturală Capul Bunei Speranțe este o destinație de cel puțin patru ore. Pe lângă traseul spre cel mai înalt punct al muntelui, pe care îl poți face pe jos sau cu funicularul, ai la dispoziție zone întregi de explorat. Atenție: ești pe teritoriul babuinilor, iar aceștia sunt recunoscuți pentru abilitatea de a fura mâncare sau obiecte de la turiști.

  Capul Bunei Speranțe
  Capul Bunei Speranțe

  PONT – nu uita să pui în rucsac o geacă pentru că vântul suflă cu rafale de 80 km/h.

  În episodul următor promit să vă povestesc și de Marele Alb care pândește în adâncuri, dar și de cei care au misiunea de a monitoriza valurile pentru a evita posibilele atacuri. 

  Vacanțe plăcute! 

  Urmărește Funky Travel

  Blog - www.funkytravel.ro
  Facebook - www.facebook.com/funkytravelro
  Instagram - www.instagram.com/adi.gorpin
  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit