• Camere Live link="camereLive"
 • Keep calm and drink champagne!

  0 Shares

  Champagne. Singurul loc din lume unde in crame intinse pe kilometri intregi se produce sampania. Regiunea aflata la aproape doua ore de mers cu masina din Paris este un must pe lista calatoriilor celor amorezati de vin si nu numai. Drumul cu masina pe soselele ce serpuiesc printre dealuri este o experienta in sine. Peisaje spectaculoase iti vor iesi in cale si din sutele de poze nu vei sti care e cea mai buna pentru instragram. Fata de Toscana, aici culorile sunt mai tari, un verde aspru, dar si mai robuste, probabil de la solul special care face ca strugurii de aici sa fie perfecti pentru sampanie.

  Prima destinatie, capitala regiunii Epernay. Pina acolo treci prin localitati impecabil ingrijite si foarte  linistite in care abia zaresti un localnic, de parca cu totii sunt in crame sa intoarca incet sticlele cu bule.

  In Epernay, un orasel in care te vei pierde printre localnici, si mai putin printre turisti se afla si celebra Avenue de Champagne, cunoscuta ca cea mai scumpa strada , de la sticlele de sampanie adapostite in cramele de aici.

  Puteti vizita cramele unor celebre case de sampanie, cea mai cunoscuta fiind Moet Chandon. 20 de euro este pretul unui tur de o ora , cu ghid si desigur cu degustare.

  La orice terasa puteti comanda sampanie  inca de la micul dejun, cum de altfle este recomandat. In zona veti gasi si multe magazine cu sampanie de la producatori locali. In medie pretul unei sticle este de 20 de euro.

  Atentie desi este un oras mic trebuie sa parcati in locuri cu plata si nu uitati de tichet. Pentru doua ore am platit 3 euro. Daca vi se blocheaza cardul in aparat nu intrati in panica. Un chelner dragut va sari in ajutorul vostru cu un patent 🙂

  Un alt oras din Regiunea Champagne , mult mai mare este Reims, aici veti gasi si catedrala Notre Dame, prima inaintea celei din Paris.

  Desi celebra in toata lumea, regiunea Champagne nu este atat de turistica pe cat va asteptati, asa ca la capitolul cazare ar fi bine sa va aranjati inainte, mai ales daca vreti ceva in afara oraselor.Savoarea unei sampanii roze bollinger la aperitv urmata de o cina gourmet , poate fi incercata la  domeniul dintre vii – Hostellerie la Briqueterie,Eepernay din lantul Chateau and Relais.

  Bisous

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns