• Camere Live link="camereLive"
 • Unde merită să mergi la plajă, varianta unui localnic

  Unde Merită să Mergi la Plajă Varianta Unui Localnic plaja mamaia constanta sfaturi sezlonguri muzica preturi oferte kite cocktail curatenie servicii mâncare rezervare parcare ponturi
  0 Shares

  De la bun început trebuie să vă spun că acesta nu este un articol publicitar! Locurile le-am încercat „pe barba mea şi pe banii mei”. Poate vei spune că nu sunt ieftine, dar este alegerea ta dacă vrei să urmezi sfaturile unui localnic.

  Să începem cu Mamaia! Staţiunea are una dintre cele trei plaje Blue Flag din România. Pentru cine nu ştie, standardul Blue Flag este considerat un simbol al protecției mediului, iar plajele și porturile de agrement care au această distincție sunt extrem de căutate de turiști. La nivel global, numărul plajelor etichetate cu Steagul Albastru a ajuns la 4.500. În staţiunea etalon a litoralului românesc, plaja Blue Flag o veţi găsi în dreptul hotelului Vega. Nu am încercat-o până acum din simplul motiv că niciodată nu am gasit sezlonguri libere! Cei de la hotel au ca prioritate turiştii cazaţi, iar eu am liber doar în week end. Cine ştie poate o să o încerc în cursul săptămânii! Şi atunci am pornit de la ideea că te vei caza în nordul staţiunii Mamaia, iar Funky Sea View Studio mi se pare cea mai buna variantă.

  Plaja H2O – o oază de relaxare în nordul staţiunii Mamaia

  Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales nordul staţiunii Mamaia preferă să meargă la H2O. A debutat ca un spot pentru iubitorii de kite şi este plaja recunoscută pentru pernele portocalii aşezate pe nisip. În cursul săptămânii vei plăti 20 de lei pentru o pernă şi 50 de lei în week end.

  Ce primeşti de aceşti bani : un loc curat, cu muzică în surdină, oameni frumoşi, dar şi toalete îngrijite. S-ar putea să legi prietenii cu vecinii de pernă. Ai grija să nu intri în zona specială pentru kite dacă nu eşti practicant al acestui sport. Spre seară, zona de kite se transformă în loc pentru practicanţii de yoga – intreabă la bar şi vei afla programul instructorilor. Când vine vorba despre băutură, vei plăti în jur de 15 lei pentru un cocktail la beach barul acoperit cu stuf. Plaja H2O este recomandare şi pentru petrecerea serii, iar, daca ai noroc, poate prinzi şi un eveniment.

  Amos Beach – o bucată din Grecia adusă în staţiunea Mamaia

  Am descoperit Amos Beach in urma cu trei sau patru ani. Sezlonguri de lemn, umbrele de stuf, iar pentru pretenţioşi baldachine suspendate. In iunie, vei da în jur de 40 de lei pe zi în cursul săptămânii şi 50 de lei în week end.

  N-ar fi rau să-ţi faci rezervare pentru că este una dintre cele mai căutate plaje. Nisipul este curat, iar plaja este plină de osptătari care de abia aşteaptă să comanzi de băut. Plaja este amplasată în faţa restaurantului cu acelaşi nume şi astfel ai şansa să mănânci preparate greceşti. Nu este un loc ieftin! Două persoane vor plăti în medie 100 de lei pentru aperitive greceşti, fel principal, apa, cafea şi limonadă. Seara sunt petreceri spectaculoase cu dansuri şi muzică grecească, iar pe plajă, în două zone special amenajate, se aprind şi focuri de tabără.

  ZOOM BEACH – Vama Veche din Constanţa

  Este situată în cartierul Faleză Nord, situat pe malul Mării Negre. Proiectul Zoom Beach a fost creat de nepotul a trei preoți  din Constanţa. Locul a fost de la început destinat localnicilor care îşi doreau o alternativă a distracţiei din Vama Veche, condiţiile şi serviciile oferite in zona Mamaia Nord, dar preţuri mici ca în oraş.

   

  Fotografiile postate pe facebook sau instagram din timpul petrecerilor de la Zoom au transformat această plajă într-o atracţie. Week end-ul trecut au avut concert VAMA şi ce să vezi o gramadă de turişti din Mamaia au rămas cu gura căscată. Ce găseşti: condiţiile din Mamaia Nord, nu este aglomerat, preţuri de oraş şi nu de staţiune, muzică bună şi oameni mişto. Ai grijă că vei avea o problemă cu parcarea în zonă! Deşi există un drum asfaltat spre plajă nu vei găsi locuri de parcare, iar dacă blochezi şoseaua vei lua amendă. Nu este o idee rea să foloseşti un taxi! Eu am băut cocktailuri de vară şi nu am plătit mai mult de 16 lei pentru un pahar. A..era să uit : din această săptămână au şi spot de kite.

  VADU-  o fotografie cât o mie de cuvinte

  Despre Vadu cred că ştii destul de multe! Ca unul care a păţit-o şi era să rămână cu maşina într-o groapă plină cu apă, te sfătuiesc să foloseşti drumul care indică Periboina.

  Dacă tot vrei să intri în rezervaţie atunci vei avea nevoie de bilet (5 lei de persoană/zi şi 10 lei de maşină/zi) pe care îl poţi cumpăra de la automatul situat la intrare în Corbu, pe drumul spre plaja Corbu.

   

   

   

   

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Lasă un răspuns