• Camere Live link="camereLive"
 • Drumeție la munte cu copiii: Bolboci – Podul cu Florile

  0 Shares

  “Salutare! Sunt Oana Hagiescu! Mi-a plăcut intotdeauna mirosul cărților. Poveștile mi-au populat copilăria și adolescența. Am dat cărțile pe imagini când am intrat în televiziune și am spus în continuare povești. De cele mai multe ori triste, dar și unele despre locuri minunate sau despre oameni care fac lucruri extraordinare. Când a venit fetița mea, Alexa, am încercat să fiu și mamă și producător de știri, dar am realizat că noțiunile “mass media” și „copil mic” nu prea își găsesc loc în aceeași frază. Dacă vrei să le faci bine pe amândouă. După 6 luni de la întoarcerea în redacție, mi-am dat demisia! Te invit să descoperi aventura noastră la Bolboci.”

  Oana Hagiescu

  În loc de mare în Grecia, vara aceasta am decis să ajungem mai des la munte și prin alte zone minunate din țară. Mica exploratoare este deja măricică (4 ani), deci poate merge pe picioarele ei pe distanțe mai lungi.  O drumeție la munte, departe de căldura orașului este întotdeauna o idee bună, așa că am căutat trasee ușurele, care să nu ne pună probleme. Trasee pentru piciorușe mici de copii și brațe puternice de tătici, în cazul în care cele dintâi refuză să mai meargă.Văzusem Lacul Bolboci în fotografii și îmi doream să ajung acolo. Panorama de undeva de sus m-a cucerit și am aflat locul: Podul cu florile.

  https://oanahagiescu.ro/bolboci-podul-cu-florile/

  Am căutat înformații și cum o bună prietenă era deja la Sinaia cu familia, am făcut traseul împreună. Monica a venit și cu fetița de 4 luni în Manduca. De la Sinaia până la Cabana Bolboci sunt 22 km șerpuiți pe șosea. Acadelele antivomitive și distragerea atenției sunt deci necesare. La altitudinea de 1.460 m, cabana se află pe malul Lacului Bolboci, numit și “Marea din Bucegi”. Am lăsat mașina la cabană, am admirat priveliștea, lacul verde-albăstrui, barajul, dar nu am rămas mai mult. Aveam drum lung în față. Traseul până la platoul Podul cu Florile, Vârful Zănoaga, are cam patru kilometri și începe în stânga cabanei. Este un drum forestier ușor de parcurs, prin pădure, spre creastă.

  https://oanahagiescu.ro/bolboci-podul-cu-florile/

  Evident, am făcut mult mai mult timp de drum decât ar face cineva fără copii. Ne opream la fiecare baltă, frăguță și admiram fiecare plantă. Pe acest traseu găsești într-adevăr foarte multe flori, nu degeaba se numește așa această zonă. O aveam cu noi chiar pe Zâna Florilor în persoană, așa că Monica Badiu ne-a povestit despre fiecare floricică în parte. Am văzut chiar și un pârș, primul văzut de mine, așa că am stat și ne-am minunat cât este de simpatic, cam un sfert de oră.Monica i-a făcut poze pentru că noi ne amuzam prea tare. 

  Foto: https://www.monicabadiu.com/

  Drumul unduiește printre brazi, deci nu există multă umbră. Neapărat este nevoie de pălăriuțe, șepci, cremă de protecție solară și multă apă. Peisajul este superb și poate fi o adevărată lecție în natură pentru cei mici. Am învățat despre râpe și pericolul lor, am observat brazii, am văzut fluturi și am mirosit cam toate florile. La fiecare curbă descoperi motive noi să te minunezi și să îți clătești ochii. Alexa este rezistentă și nu a comentat mai deloc. Ne opream câte puțin la umbră pentru hidratare și porneam iar la drum.

  https://oanahagiescu.ro/bolboci-podul-cu-florile/

  Sus ne aștepta o zonă de belvedere minunată, de unde poți vedea Lacul Bolboci, platoul munților Bucegi și Cheile Zănoagei. Tot aici se află o fostă carieră de calcar, de unde s-au extras tone de piatră pentru construcția barajului de la Bolboci. Imaginea este de pe altă planetă și cred că se pot face filme despre Lună aici. ????

  https://oanahagiescu.ro/bolboci-podul-cu-florile/

  Restul aventurii o găsești aici.