• Camere Live link="camereLive"
 • Vietnam, o destinație care te uimește, dar te va scoate din zona de confort 

  funky travel
  0 Shares

  13 ianuarie 2023, ora locală 14.54. În căști răsună Would You, Golan, iar drumul spre Aeroportul din Saigon pare o veșnicie, deși sunt puțin peste 160 de kilometri de la Mui Ne. Dacă tot mă simt ca pe DN1 și am timp la dispoziție, am zis că nu ar fi rău să scriu plusurile și minusurile experienței din Vietnam.

  www.funkytravel.ro
  www.funkytravel.ro

  Primul plus - am plecat direct din Constanța până în Saigon, Vietnam

  Da! Este un mare plus să poți pleca de la un aeroport aflat la doar jumătate de oră de domiciliu. Așa cum v-am mai spus micuța noastră aerogară este de fapt o poartă spre sute de destinații din toată lumea. 

  Cursele Turkish de la Constanța sunt gândite ca să te poți conecta cu New York, Vancouver sau Saigon, Vietnam. Ș chiar dacă ai un layover mai lung, așa cum am avut noi, Istanbul este oricând o destinație de vizitat. 

  Total de acord cu noua campanie de promovare a metropolei care pare că se transformă la fiecare vizită pe care o facem. Călătoria spre Vietnam a pornit de la Constanța, de la...

  Continuă să citești

  Oamenii, mâncarea, ospitalitatea

  Înșiruirea din intertitlu nu este întâmplătoare! Pentru vietnamezi mâncarea este mai mult decât un simplu combustibil pentru a funcționa. O venerează, o gătesc cu drag și o împart cu ceilalți. 

  31 decembrie, ora locală 12.29. Cursa aeriană, operată de Vietnam Airlines, ne poartă, fără turbulențe până acum, spre Saigon (Ho Chi Minh) primul oraș vizitat în acestă țară spectaculoasă. Hanoi ne-a fost...

  Continuă să citești

  Când vine vorba despre ospitalitate, cu toată țeapa luată de noi la hotelul din Hanoi, pot spune că vietnamezii sunt ospitalieri. Am colindat prin Vietnam de la sud la nord, iar cei mai mulți nu știau ce să mai facă ca să ne simțim mai bine. 

  Iată ce te poate speria în Vietnam

  În primul rând, traficul! Este îngrozitor! Nu se respectă nicio regulă de circulație, totul este haotic și periculos, iar pietonii sunt cei mai expuși unor accidente. În ultima parte a vacanței, am circulat zilnic cu scuterul, iar cei câțiva kilometri parcurși păreau un adevărat GTA pe străzile din Vietnam. 

  Șobolanii și alte vietăți cu care te poți întâlni chiar și în camera de hotel.

  Înainte de a intra în descrierea experienței trăite la Da Nang, vreau să vă împărtășesc un regret: ne-am fi dorit să stăm mai mult la Hoi An.  Orașul antic trebuie simțit și...

  Continuă să citești

  Cât despre șobolani, fie te obișnuiești că poți să-i zărești și îți vezi de vacanță ori nu mai ieși din camera de hotel. Noi l-am botezat Mitică pe cel pe care l-am văzut de câteva ori, aproape de terasa unde mâncam. 

  Verifică toate notele de plată

  Nu-mi dau seama dacă vietnamezii au făcut vreun schimb de experiență pe litoral, pe vremea lui Ceaușescu, dar și ei adună uneori data și anul la nota de plată. Glumesc și nu prea! Chiar dacă cele mai multe meniuri sunt și în engleză sau rusă, ospătarii de aici nu prea cunosc limbi străine. Noroc cu pozele din meniuri, dar nici așa nu ești sigur 100% că vei primi ce ai comandat. Ca să evităm experiențele nedorite, am preluat tehnica unui prieten din grup care fotografia tot ce mânca și la final confruntam nota alături de ospătar. Pe de altă parte și dacă vei fi furat la notă, suma este mică – 100.000 vnd (4 euro). 

  fructe de mare
  O cină în Mui Ne

  Să nu vă faceți griji dacă nu vă plac fructele de mare sau preparatele asiatice. Vietnamezii iubesc porcul, iar în zonele unde francezii și-au lăsat amprenta, vei avea din ce să alegi.

  Sunt puține locuri unde poți plăti cu cardul

  Chiar și la hoteluri, recepționerii încercau să te convingă să achiți cu cash și tot insistau că vei avea mai mult de plătit dacă vei folosi cardul. Adevărul că vei adăuga între 3 și 7% la suma finală de plată dacă vei folosi sistemul electronic. Un singur restaurant din Hoi An a acceptat să achit consumația cu cardul și altul din Hanoi, dar ambele cu standarde mai ridicate decât media. 

  Adi si Lore

  Crăciun la Hoi An, explozie de culoare, lumină, energie pozitivă și arome

  Orașul antic Hoi An este situat în provincia centrală Quang Nam din Vietnam, pe malul de nord, lângă gura râului Thu Bon. Este patrimoniu...

  Restul plăților le-am făcut cu bani cash, scoși de la bancomate. În unele cazuri, folosind cardul ING nu am avut niciun comision, altă dată 2 euro la o extragere în monedă locală în contravaloarea a 50 de euro, iar la cardul Revolut am avut în permanență comision atunci când am scos bani cash. 

  Și cum evaziunea este în floare, să nu vă mire că nu există etichete  atașate produselor vândute. Probabil că prețul îl face vânzătorul după ce studiază fața turistului :))

  Avatar
  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit